SEGRE

CONSUM

Com sortir a les rebaixes i "no morir en l’intent", segons l’OCU

L’organització recorda que en aquestes dates a més de les rebaixes, s’ajunten les compres per als Reis i també les devolucions

Com sortir a les rebaixes i

Com sortir a les rebaixes i "no morir en l'intent", segons l'OCUEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, molts comerços han començat ja les rebaixes i d’altres es preparen per iniciar-les en els propers dies, després de les festes nadalenques, per això l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat un decàleg amb recomanacions per "no morir en l’intent".

I és que l’organització recorda que en aquestes dates a més de les rebaixes, s’ajunten les compres per als Reis i també les devolucions, amb el que dóna una sèrie de pautes a fi de "no consumir més del necessari, aprofitar els bons preus i no renunciar a cap dret".

Així, per evitar les compres compulsives, aconsella fer llistes del que es necessita i pensar el que fa falta abans de sortir de botigues i recorda que els productes rebaixats han d’haver format part de l’oferta habitual de l’establiment durant almenys un mes, a més de tenir la mateixa qualitat.

El preu rebaixat dels objectes ha d’aparèixer al costat de l’original i si no, el percentatge de descompte ha d’estar indicat de "de forma clara", segons indica l’OCU, que ressalta que està permès que alguns comerços estableixin unes condicions especials per a les compres en període de rebaixes sobre les devolucions o l’acceptació de pagament amb targeta, entre altres.

No obstant això, aquestes condicions han d’estar "clarament indicades i en un lloc visible per al consumidor".

Cal conservar el tiquet o factura simplificada de les compres perquè si es perd, també ho fa el dret a canviar, tornar o reclamar, adverteix l’OCU, que incideix que conèixer el servei postvenda i l’aplicació de la garantia són iguals durant les rebaixes o fora d’aquell període.

Davant de qualsevol problema, l’organització subratlla que cal tenir clar que s’ha d’actuar igual que en qualsevol altre moment perquè "es retallen els preus, però mai els drets que es tenen com a consumidor".

En el seu decàleg, afirma que el bon comprador de rebaixes "no es resigna" amb què si no aconsegueix arribar a un acord amistós, ha de sol·licitar el full de reclamacions.

Proposa els consumidors que en la mesura possible elegeixin establiments adherits al sistema arbitral de consum, perquè considera "que ofereixen més garanties al consumidor".

Finalment, l’OCU insisteix: "si el problema persisteix, mai no callar i conformar-se, s’ha de reclamar".

tracking