SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Lleida té un vint per cent menys de poma per vendre

Mentre que les cambres acullen un 14% més de peres que l’any passat || Impuls a la comercialització després de les festes

Imatge de l’inici de recollida de poma golden aquest estiu en una finca lleidatana.

Imatge de l’inici de recollida de poma golden aquest estiu en una finca lleidatana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xarxa de cambres de fred de Lleida acollia al finalitzar l’any passat un total de 134.847 tones de poma, una xifra que representa un descens del 20 per cent respecte a les mateixes dates de l’any anterior. Així ho va informar ahir la patronal catalana de la fruita dolça, Afrucat, que va xifrar en 75.124 les tones de peres emmagatzemades a la província, un 14% més que els registres de fa un any.

La comercialització d’aquestes fruites de llavor sol enlairar-se després de les dates nadalenques i el sector confia en una adequada campanya de vendes tant en el ritme de sortides de les centrals com en els preus.

El sector s’ha marcat entre les prioritats per a aquest any la diversificació de mercats exteriors

En el cas de les pomes, el major volum estocat correspon a la varietat golden, amb 93.150 tones. La poma gala, per la seua part, representa 4.914 tones i la fuji, 12.674. La valoració d’Afrucat quant a pomes es completa amb 7.564 tones de varietats roges juntament amb 9.607 tones emmagatzemades de la varietat granny smith.

En el cas de les peres, la conferència es manté com la de més importància per al sector lleidatà, que té a les cambres de fred 57.024 tones. La varietat blanquilla, en clar retrocés a les finques de la província, suposa unes altres 10.157 tones. La resta de varietats, segons l’informe d’Afrucat, es troben en valors per sota dels registrats fa un any, a excepció de la pera alexandrina, flor d’hivern, williams i barlett.

Com ha publicat SEGRE aquesta setmana, el sector hortofructícola espanyol defensa la necessitat de diversificar els mercats exteriors aquest any, segons la federació d’exportadors Fepex, de la qual forma part Afrucat.

En aquests moments, fins al 93 per cent de les vendes internacionals es concentren en països membres de la Unió Europea.

tracking