SEGRE

ECONOMIA SEGARRA

BonÀrea preveu crear uns 750 llocs de treball a Guissona

El grup BonÀrea preveu contractar uns 2.500 empleats en els pròxims cinc anys, dels quals 750 seran per a nous llocs de treball i la resta cobriran vacants per jubilacions o baixes. La intenció és que la majoria resideixin a Guissona, per la qual cosa ja ha demanat a l’ajuntament que faciliti la construcció d’un centenar d’habitatges a l’any.

La contínua expansió del grup BonÀrea ha impulsat el creixement espectacular de Guissona.

La contínua expansió del grup BonÀrea ha impulsat el creixement espectacular de Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup alimentari BonÀrea té previst crear 150 nous llocs de treball anuals en els pròxims cinc anys (750 en total) a més d’unes tres-centes cinquanta contractacions a l’any per cobrir vacants per jubilacions i baixes. L’elevat preu dels lloguers i la falta de sòl disponible per construir immobles ha portat el grup alimentari a reunir-se amb el consistori perquè activi plans urbanístics que permetin edificar un centenar de pisos cada any per poder acollir els treballadors i les seues famílies.

BonÀrea té en l’actualitat una plantilla de 4.000 treballadors directes i 900 d’indirectes, dels quals el 80 per cent treballen a Guissona. D’aquests, el 60 per cent viuen a la localitat, segons va explicar Antoni Condal, el director de recursos humans, i la preferència del grup és que els empleats resideixin a Guissona. Condal explica que la nova situació es planteja després del final de la crisi econòmica, que va provocar una davallada en la creació de llocs de treball. Va afegir que les noves incorporacions seran bàsicament de treballadors espanyols i qualificats, per la qual cosa considera important una aposta per la implantació de més branques de Formació Professional dual i la millora dels serveis de sanitat, lleure i vivenda per “incentivar que els treballadors optin per viure aquí”.

Entre els llocs de treball, Condal va assenyalar a curt termini la creació de cent per atendre la nova residència per a la tercera edat de la Fundació Cooperativa Agropecuària que es construirà durant aquest mateix any. Una segona font de llocs de treball serà generada per la dinamització de la venda online i l’obertura de noves botigues, a més dels que es van guanyant pel mateix creixement de la producció del grup.

Si bé durant els últims sis anys Guissona ha crescut a un ritme de cent veïns per any, des del 2001, quan tenia 3.455 habitants, ha duplicat la població. El pla estratègic de BonÀrea per aquests pròxims cinc anys planteja un creixement de 2.000 habitants més, xifra que portaria a superar en nombre de veïns la capital de la comarca, Cervera, que ara té 9.013 habitants davant dels 7.030 de Guissona.

El municipi planifica créixer per tot el perímetre actual L’edil d’Urbanisme, Àngel Masanés, va explicar que Guissona projecta una expansió urbana global. D’una banda, a la part posterior de la rambla dels Segadors, on la CAG aixecarà el segon geriàtric, es projecta la construcció d’habitatges unifamiliars. De forma paral·lela, es dissenyarà la prolongació de l’avinguda Lluís Companys, de més de tres-cents metres de longitud, a la zona sud. A la zona industrial i d’equipaments, hi ha previst el creixement per la part posterior del parc arqueològic fins a l’antic palau de Fluvià. El consistori projecta així mateix ampliar la zona de serveis al marge esquerre de l’avinguda de Tàrrega.

tracking