SEGRE

PRESTACIONS JUBILACIÓ

El Govern proposa ampliar el període de càlcul de les pensions

De forma voluntària, inclouria tota la vida laboral || UGT creu que no és una “solució” i CCOO desconfia de “les propostes de telenotícies” de Báñez

Jubilats de Mequinensa es van concentrar dilluns per protestar per la pèrdua de poder adquisitiu.

Jubilats de Mequinensa es van concentrar dilluns per protestar per la pèrdua de poder adquisitiu.AYUNTAMIENTO DE MEQUINENSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va avançar ahir que el Partit Popular ha proposat a la comissió del Pacte de Toledo ampliar el període de càlcul de la pensió a tota la vida laboral de manera voluntària. Així, en una entrevista a TVE, Báñez va manifestar que “estem pensant que puguin tenir-se en compte no els últims anys de cotització, sinó poder elegir durant tota la carrera laboral”. D’aquesta manera, la ministra va assenyalar que una mesura així beneficiaria aquells treballadors que tenen cotitzacions molt elevades al principi o la meitat de la seua carrera laboral, però no al final d’aquesta com a conseqüència d’haver patit algun ERO o haver iniciat una activitat empresarial per compte propi. “Veurem si veu la llum. Algunes persones veuen amb incertesa la seua pensió futura i nosaltres volem que la pensió sigui la millor possible”, va concloure Báñez. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va contestar la mesura anunciada pel Govern assenyalant que el sistema de pensions se sosté incrementant els salaris dels treballadors i no ampliant el càlcul de la pensió al total de la vida laboral.

Així mateix, des d’UGT, la secretària confederal de Polítiques Socials, Ocupació i Seguretat Social, Mari Carmen Barrera, va dir que aquesta proposta “no és la solució” per compensar la pèrdua de poder adquisitiu a la pensió dels treballadors majors de 55 anys que hagin tingut cotitzacions “molt altes” en algun moment de la seua vida laboral. Així, Barrera va assenyalar que el que cal és que el Govern protegeixi els treballadors que, poc abans de jubilar-se, han vist reduïda dràsticament la seua cotització per algun motiu. Per això, va exigir a l’Executiu de Rajoy una compensació per a aquestes persones que, segons la seua opinió, han estat “les més perjudicades” per la reforma laboral dels populars del 2013.

Pedro Sánchez afirma que la millor mesura per sostenir les pensions és incrementar els salaris

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO, Dani Sordo, va retreure a Báñez que fes aquest anunci en un plató de televisió. “Se m’acudeixen molts escenaris en els quals posar aquestes proposta”, va comentar. En aquest sentit, Sordo va demanar al Govern que obri un espai de negociació acompanyat d’un consens amb els agents socials.

D’aquesta manera, el líder sindical va advertir que “si el Partit Popular o qui sigui vol plantejar algun tipus de proposta en el Pacte de Toledo, el primer que s’ha de fer és veure com es pot abordar un acord polític respecte a les pensions”.

tracking