SEGRE

El PDeCAT dóna suport a elevar el període de còmput de la pensió més enllà de 25 anys

L’objectiu és que el treballador pugui triar voluntàriament els seus millors anys laborals

El portaveu del PDeCAT al Congrés i històric diputat a la comissió del Pacte de Toledo Carles Campuzano.

El PDeCAT dóna suport a elevar el període de còmput de la pensió més enllà de 25 anysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT donaria suport a que el període de còmput per calcular la pensió, que el 2022 arribarà als 25 anys, pugui elevar-se més enllà d’aquesta xifra, amb l'objectiu que el treballador pugui triar voluntàriament els seus millors anys laborals. El portaveu del PDeCAT al Congrés i històric diputat a la comissió del Pacte de Toledo Carles Campuzano ha assenyalat a EFE que la proposta del Govern de triar voluntàriament els millors anys de la carrera de cotització va vinculada a que també s’ampliï el nombre d’anys necessaris per calcular la pensió. Ha explicat que el Pacte de Toledo es va reunir dimecres passat per analitzar la recomanació 11 que demana de reforçar el principi de contributividad com a element bàsic de preservació de l’equitat i de l’equilibri financer del sistema de la Seguretat Social.

Campuzano ha afirmat que, encara que no hi va haver un document sobre la taula, els portaveus parlamentaris van conèixer la proposta del Govern que implica analitzar si s’amplia el període de còmput sobre el qual es calcula la pensió inicial.

La reforma de les pensions del 2011 va retardar l’edat de jubilació als 67 anys, va elevar a 37 anys els anys de cotització necessaris per cobrar la pensió completa i va ampliar el període de còmput a 25 anys, si bé l’entrada en vigor està sent progressiva, de manera que el 2018 l’edat de jubilació està en 65 anys i mig, i el període de còmput en 21 anys.

L’Executiu obre la porta a dos plantejaments: el primer que el càlcul es faci sobre els anys laborals que el treballador consideri millors si així ho desitja, i el segon que s’elevi el nombre d’anys necessaris per realitzar l’esmentat càlcul.

En aquest sentit, el grup parlamentari del PP al·ludeix que la voluntarietat per elegir els anys més convenients podria anar dirigida a les carreres de cotització més llargues (majors de 37 anys).

Els portaveus del Pacte de Toledo tornaran a reunir-se la propera setmana per seguir amb aquesta recomanació, que assenyala que cal avançar en una adequació més gran entre la pensió i l’esforç de cotització realitzat per cada treballador i modificar el període de càlcul per a la quantificació de la pensió.

tracking