SEGRE

LABORAL

Treball reitera que allargar el període de còmput per a pensió serà voluntari

Per a ciutadans amb bases llargues de cotització, més de 38 anys

Ocupació reitera que allargar el període de còmput per a pensió serà voluntari

Ocupació reitera que allargar el període de còmput per a pensió serà voluntariEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha reiterat la voluntarietat de la mesura proposada pel PP en el Pacte de Toledo per donar als ciutadans amb bases llargues de cotització (més de 38 anys) la capacitat d’utilitzar tota la vida laboral per al càlcul de la seua pensió.

"El PP proposa que el ciutadà pugui triar l’opció més favorable per als seus interessos o bé utilitzar el període de càlcul que en aquests moments progressa des dels 15 fins els 25 anys o, si li fos més favorable, optar perquè es contempli tota la vida laboral i com a derivada d’aquesta proposta que fins i tot es poguessin descartar els anys pitjors en la carrera de cotització", ha dit Burgos en declaracions a RNE.

El secretari d’Estat ha insistit que la mesura serà voluntària i que el seu objectiu és comptar amb un sistema de pensions més equitatiu i just.

Fonts del Ministeri d’Ocupació han afegit que la mesura incentivarà també la prolongació de la vida activa, perquè per tenir la capacitat de triar el període de còmput més avantatjós serà necessari haver assolit l’edat ordinària de jubilació, per la qual cosa no serà d’aplicació per als qui optin per un reti anticipat.

Burgos ha reiterat el caràcter voluntari de la mesura després que alguns portaveus parlamentaris -que van estar en la reunió del Pacte de Toledo del 10 de gener en la qual es va tractar aquest assumpte- hagin dit que la proposta estava vinculada a una ampliació del període de còmput amb caràcter general més enllà dels 25 anys.

tracking