SEGRE

EMPRESA GLOBAL

La firma lleidatana TMI entra al mercat mexicà

Fabrica equips d’ensacament, paletització i enfardellament clau en mà || Va contractar trenta nous treballadors l’any 2017

La direcció de TMI juntament amb representants de Cofides.

La direcció de TMI juntament amb representants de Cofides.COFIDES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma lleidatana TMI (Técnicas Mecánicas Ilerdenses) ha entrat al mercat mexicà dins del seu procés d’internacionalització. L’empresa, que dissenya, fabrica i subministra equips d’ensacament, paletització i enfardellament clau en mà, fa divuit mesos que va aterrar als Estats Units amb l’obertura d’una seu a Miami. Ara, l’objectiu és consolidar la presència i augmentar les vendes a la regió. D’aquesta manera, TMI ha constituït una filial a Mèxic establerta a Querétaro i amb un equip format de moment per dos persones. Així mateix, la presència de TMI a Mèxic també pretén oferir acompanyament als clients mitjançant assessoria tècnica, seguiment comercial i serveis postvenda més personalitzats. El director general de la firma, Joan Caba, va explicar que van triar Mèxic perquè “es tracta d’un mercat en creixement que, a causa de la diferència horària, no podem atendre des d’Espanya”.

El procés d’implantació al país comportarà una inversió de 200.000 euros. D’aquests, 160.000 els aporta Cofides, una empresa publicoprivada que ofereix recolzament financer a les inversions de les empreses espanyoles a l’exterior. En aquest sentit, el president, Salvador Marín, va destacar la importància de la internacionalització de les companyies “que permet que les empreses potenciïn la seua innovació i competitivitat alhora que generen també ocupació a Espanya”. De la mateixa manera, va subratllar que Cofides compta amb línies específiques d’ajuts per a destinacions prioritàries d’inversió. D’altra banda, TMI va invertir el 2017 un total d’1,5 milions d’euros a la planta de producció a Lleida. En aquest sentit, Caba va indicar que “som líders a Espanya i a escala internacional competim al nostre sector amb més de dos-centes empreses”. A més, el director general de l’empresa va posar en relleu que van crear trenta llocs de treball el 2017 i que ja donen feina a 120 persones.

tracking