SEGRE

MACROECONOMIA XIFRES

L'FMI rebaixa la previsió de creixement d'Espanya per la crisi catalana

El PIB va augmentar un 3,1% l’any passat

Luis María Linde, ahir, a Madrid.

Luis María Linde, ahir, a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, va assegurar ahir que, d’acord amb les últimes estimacions, l’economia espanyola va créixer entorn d’un 3,1% el 2017, dins dels marges previstos per l’entitat que dirigeix i el Govern central. Així mateix, Linde també va explicar que el 2018 s’ha iniciat amb una “important inèrcia expansiva”, encara que va advertir del risc que podria plantejar la situació política a Catalunya. D’aquesta manera, va manifestar que l’aplicació de l’article 155 va contribuir a “alleujar tensions” econòmiques. No obstant, va indicar que si l’escenari no s’acaba de normalitzar, la incertesa retardaria projectes i postergaria decisions.

Per la seua part, l’FMI va anunciar ahir que rebaixa la seua previsió de creixement per a Espanya aquest any del 2,5% al 2,4%. Aquesta revisió a la baixa està motivada, segons aquest organisme, “pels efectes de la major incertesa política sobre la confiança i la demanda”. Per altra banda, Espanya continua superant la mitjana de creixement estimat per al conjunt de l’eurozona, que se situa en el 2,2%. A més, l’entitat encapçalada per Christine Lagarde va rectificar a l’alça la seua previsió d’expansió econòmica el 2019, fins a un 2,1%.

L’organisme dirigit per Lagarde millora la seua previsió de creixement el 2019 i el situa en el 2,1%

Davos es converteix des d’avui en el fòrum en el qual els líders mundials abordaran els grans problemes del planeta, així com també qüestions d’actualitat com per exemple l’assetjament sexual a dones i la postveritat.

Així, la trobada serà presidida únicament per dones. Tanmateix, només el 21 per cent dels 3.000 participants en l’encontre seran dones. Felip VI viatja avui a la localitat suïssa per parlar d’Espanya.

tracking