SEGRE

MOTOR MERCAT

Puja la venda de vehicles d'ocasió a Lleida durant el 2017

També augmenta en un 5,9% la venda de vehicles nous respecte del 2016 || Per cada cotxe nou venut, se’n venen tres d’ocasió a la demarcació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda de vehicles d’ocasió a Lleida va augmentar un 7% el 2017 en comparació amb l’any anterior. Així doncs, es va passar de les 19.790 unitats de turismes i totterrenys venudes el 2016, a les 21.575 de l’any passat. Segons va indicar el president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, Xavier Freixes, aquestes dades revelen que per cada vehicle nou que es ven a Lleida es dóna sortida a 3 vehicles d’ocasió. I això malgrat que, el 2017, també es va produir un increment a les vendes de turismes i totterrenys nous a la demarcació. Així, Freixes va indicar que la xifra total de matriculacions d’aquesta classe de vehicles va ser de 7.800 unitats, la qual cosa representa un augment del 5,9% en comparació amb el 2016, quan es van assolir els 7.368 vehicles nous matriculats.

D’altra banda, Freixes també va posar de relleu la qualitat i garantia dels vehicles d’ocasió que es comercialitzen avui dia. Així, va indicar que el 20% d’ells tenen menys de 3 anys. “Són seminous”, va subratllar. No obstant, va reconèixer que el 60% d’aquest mercat està integrat per vehicles de més de 10 anys. Igualment, Freixes va remarcar que el preu mitjà de venda d’un vehicle d’ocasió a la demarcació de Lleida és de 15.000 euros.

Respecte al conjunt de Catalunya, la comercialització de vehicles nous es va incrementar un 7% respecte el 2016, amb 190.000 unitats venudes. També va augmentar el nombre de vehicles d’ocasió comercialitzats, de 280.954 el 2016 a 311.015 durant l’any passat.

Lleida Ocasió 2018 amplia espai i nombre d’unitats exposades La fira de vehicles d’ocasió Lleida Ocasió amplia la superfície i assolirà els 550 vehicles exposats en l’edició d’aquest any, que se celebrarà entre el 2 i el 4 de febrer i que va ser presentat ahir a la Llotja. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va destacar que en l’edició del 2017 el 25% dels visitants a l’esdeveniment van acudir-hi amb l’objectiu de comprar un vehicle. A més, Ros va posar de relleu que “tots” els expositors de l’any passat es mostressin satisfets o molt satisfets amb la fira. “Això reflecteix que clarament va anar bé”, va concloure.

Organitzadors de l’esdeveniment i representants del sector, amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ahir.

Organitzadors de l’esdeveniment i representants del sector, amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ahir.ÍTMAR FABREGAT

tracking