SEGRE

SERVEIS EMPRESES

CCOO denuncia la pèrdua de 150 llocs de treball a Correus

Ha retallat un 20% la seua plantilla a Lleida en l’última dècada || Diu que hi ha una sobrecàrrega de treball que afecta el servei

Imatge d’arxiu de l’oficina de Correus de Pardinyes.

Imatge d’arxiu de l’oficina de Correus de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO va denunciar ahir que des del 2007 s’han perdut 150 llocs de treball de Correus a la província de Lleida, la qual cosa suposa un 20% del total. El sindicat denuncia que les oficines més afectades són les de Lleida, la Seu d’Urgell, Tàrrega i Solsona.

L’empresa pública compta actualment amb 589 empleats i segons va explicar la secretària provincial del sindicat a Correus, Annabel Clua, “la retallada al finançament origina que hi hagi una insuficient plantilla a carteries, oficines, servei d’urgència i centres de tractament, els efectes dels quals són la sobrecàrrega de treball i la pèrdua de qualitat, al servei postal públic deixat per la falta de reposició d’ocupació”. Va destacar que on els costa més arribar és a les zones rurals i als municipis on hi ha més plantilla eventual, com per exemple, la Pobla de Segur, Sort o Vielha.

El sindicat denuncia que la pèrdua d’ocupació es nota a Lleida, la Seu, Tàrrega i Solsona

CCOO, el sindicat majoritari de Correus, va advertir ahir una “extrema situació de risc” de l’empresa postal pública davant de la “retallada al finançament públic i l’absència de mesures per part del Govern central”.

Segons el sindicat, el ministeri de Foment va finançar l’any passat l’empresa amb 52 milions d’euros davant els 180 que venia rebent en anys anteriors”, la qual cosa representa una retallada de més de dos terços.

A més, denuncia que l’Executiu deu a l’empresa 260 milions d’euros. CCOO denuncia un bloqueig, per part d’Hisenda, del Pla Estratègic aprovat per Correus el juliol passat “a fi d’escometre un canvi de model empresarial davant d’un mercat postal amb una constant caiguda de la carta tradicional, de la qual Correus encara depèn en un 80%, i un increment constant de la paqueteria, en la qual l’empresa postal té una presència minoritària”. La posició de bloqueig ve originada, per a CCOO, per la pressió dels operadors privats amb un 87 per cent de quota de mercat, que impedeix a Correus d’entrar en un sector amb creixements anuals del 20 per cent de negoci.

tracking