SEGRE

L'economia espanyola creix el 3,1% el 2017 i suma quatre anys de creixement

L’INE confirma el pronòstic del Govern

Un operari en una cadena de muntatge en una fàbrica.

L'economia espanyola creix el 3,1% el 2017 i suma quatre anys de creixementEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia espanyola va créixer el 3,1 % el 2017, amb la qual cosa suma quatre anys de recuperació i tres anys consecutius creixent per sobre del 3%, d’acord amb l’avenç del PIB publicat aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Només entre octubre i desembre l’economia va avançar el 0,7 %, la qual cosa suposa una dècima menys respecte al 0,8 % del trimestre anterior.

L’INE publicarà l’1 de març el detall de la comptabilitat nacional, si bé l’evolució dels tres primers trimestres indica que el creixement econòmic del 2017 es va basar en la demanda interna (consum i inversió), encara que el sector exterior va mantenir una contribució positiva al PIB.

La dada de l’INE confirma el pronòstic del Govern, que a l’octubre va mantenir la seua previsió de creixement en el 3,1% en considerar que la crisi política a Catalunya no afectaria el conjunt de l’economia el 2017 i únicament tindria impacte sobre el PIB regional.

A l’espera que l’INE ofereixi les dades detallades, l’única anàlisi sobre l’evolució de l’economia en el quart trimestre és la del Banc d’Espanya, que va avançar fa un mes que el menor creixement de l’economia catalana entre octubre i desembre s’hauria vist contrarestat per una millor evolució del sector exterior. No obstant això, l’entitat central va calcular un avenç del PIB per a l’últim trimestre del 0,8 %, igual com el model de predicció de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) que el va situar en el 0,77 %.

tracking