SEGRE

Santamaría: "El Govern està disposat a acordar el nou finançament"

Diu que està previst que les autonomies rebin 4.000 milions addicionals a l’any passat

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig (dreta), al costat de la vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaría, durant la seva intervenció en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània

Santamaría: "El Govern està disposat a acordar el nou finançament"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que l’Executiu "està disposat i vol acordar" un nou model de finançament autonòmic, però ha advertit que "la lleialtat institucional i la cooperació són fonamentals perquè el model d’Estat funcioni".

En la seua intervenció aquest dimecres al Fórum Europa Tribuna Mediterrània, Sáenz de Santamaría ha afirmat que "és el moment per abordar la necessària reforma del finançament autonòmic i local" i ha assenyalat que si hi ha voluntat, i creu que n’hi ha, es pot tenir un nou model. Ha destacat que s’ha estudiat i treballat per establir les bases del que pot ser el futur acord perquè, segons ha dit, "una norma de tal calat, que requereix tant el consens entre comunitats com entre partits, ens obliga a tots a la responsabilitat de treballar per un pacte".

"És obligat que existeixi aquest pacte i molt necessari perquè quan parlem dels models de finançament autonòmic parlem del finançament de l’Estat de benestar, dels serveis públics essencials com l’educació, la sanitat i la dependència," ha manifestat. Es tracta, segons el seu parer, "d’un dels assumptes i consensos d’Estat més importants del país".

La vicepresidenta ha destacat que el 2017 es va produir un increment dels recursos del sistema de 5.600 milions i aquest any està previst que les autonomies rebin 4.000 milions addicionals a l’any passat, per la qual cosa "la bona marxa de l’economia repercuteix positivament en el finançament de les comunitats".

A més, ha recordat que Espanya "ha estat capaç, en temps de crisi, de posar en marxa mecanismes per afrontar les dificultats," com el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i el Pla de pagament a Proveïdors.

tracking