SEGRE

Alerten d'irregularitats en l'etiquetatge dels aliments 'online'

L’OCU adverteix que els compradors tenen accés a menys informació sobre el producte en comparació amb la botiga física

Enrique Garcia, membre de la

Alerten d'irregularitats en l'etiquetatge dels aliments 'online'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat aquest divendres que l’etiquetatge dels aliments dels establiments online presenten irregularitats, ja que els compradors tenen accés a menys informació sobre el producte en comparació amb la botiga física. Després d’haver fet una anàlisi en diversos supermercats online, l’organització ha constatat en un comunicat que, "en la majoria dels casos", els establiments ofereixen una informació incompleta i que no és homogènia per a la mateixa categoria de productes, de manera que resulta problemàtic comparar entre diverses marques.

Una de les irregularitats més freqüents, segons l’OCU, és que la informació sobre un producte es limita únicament a la seua presentació, preu i pes.

En altres casos, l’esmentada informació està disponible però amb un "accés complicat per a l’usuari". Per exemple, no existeix una descripció del producte i és necessari ampliar l’etiqueta per accedir a ella, de vegades en un altre idioma o obligant el consumidor a omplir un formulari online.

Per això, l’OCU ha demanat que es compleixi amb la normativa sobre informació al consumidor, la qual estipula que, per a la venda a distància de productes envasats, la informació alimentària ha de ser accessible abans que es realitzi la compra.

tracking