SEGRE

BORSA FINANCES

L'Ibex cau fins a un 2,53%, a mínims del març, arrossegada per la borsa de Nova York

El selectiu espanyol es queda per sota dels 9.900 punts || Els mercats europeus es deixen també entorn d’un 2% després de la baixada més important en un dia en punts registrada pel Dow Jones

Agents treballen a la Borsa de Nova York després de diverses convulses sessions amb alta volatilitat.

Agents treballen a la Borsa de Nova York després de diverses convulses sessions amb alta volatilitat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ibex-35 va tancar ahir la sessió amb un retrocés del 2,53 per cent, el més gran des de l’octubre, i es va quedar en els 9.810 punts, de manera que el selectiu baixa dels 9.900 enters per primera vegada des del març de l’any passat.

L’índex va començar la sessió amb una forta caiguda del 3,31%, si bé durant el matí la va reduir al 2%, després de la qual cosa va tornar a accelerar el seu retrocés, encaminant-se a firmar la pitjor caiguda des de l’endemà de la celebració del referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la UE, procés conegut com a Brexit. Coincidint amb l’obertura de Wall Street, que va continuar amb la volatilitat de dilluns, el selectiu espanyol va començar a moderar el descens fins a tancar finalment amb un 2,53%. L’índex estatal es va encomanar així de les profundes caigudes que van experimentar les borses nord-americanes en la sessió de dilluns. L’índex Dow Jones d’Industrials de la Borsa de Nova York va tancar dilluns amb una caiguda del 4,6%, que va provocar la pèrdua d’1.175,21 punts bàsics del selectiu, la baixada més gran en punts del selectiu en tota la seua història. Aquest dimarts cotitzava en positiu, amb una pujada del 0,2% al tancament dels mercats europeus. El tecnològic Nasdaq va tancar la sessió de dilluns amb un retrocés del 3,78%, mentre que l’S&P 500 va concloure en 2.648,94 punts, un 4,1% per sota del seu tancament anterior. L’índex Nikkei de la Borsa de Tòquio, per la seua part, va concloure la sessió de dimarts amb una caiguda del 4,73%, la pitjor des del novembre del 2016, mentre que l’índex de referència de la Borsa de Xangai va experimentar un retrocés del 3,35%.

La tornada de Metrovacesa al parquet després de cinc anys se salda amb una caiguda del 3%

A la resta d’Europa, les principals borses tampoc van aconseguir mantenir el tipus. Així, els parquets de Londres, París i Frankfurt van cedir un 2,64%, un 2,35% i un 2,32%, respectivament. Totes les companyies més fortament capitalitzades de l’Ibex van tancar amb descensos, ja que Iberdrola va cedir el 3,96%; Repsol, el 2,97%; Santander, el 2,92%; Inditex, el 2,70%; Telefónica, el 2,56% i BBVA, el 2,34%. Metrovacesa va saldar la tornada al parquet coincidint amb el centenari de la seua constitució i després d’haver-lo abandonat fa 5 anys, amb una caiguda del 3,03%, ja que va tancar la sessió a 16 euros per acció, davant el preu de 16,50 euros per títol. La immobiliària va aconseguir contenir així al tancament la caiguda de més del 8% que va arribar a registrar durant la sessió d’ahir.

El pànic puntual a canvis a la FED, causa del crac a Wall Street

Els experts no es posaven ahir d’acord a l’hora de buscar una explicació a la forta correcció que han viscut els mercats borsaris als dos costats de l’Atlàntic, encara que van coincidir que l’origen és als EUA. Alguns van assenyalar una puntual recollida de beneficis dels inversors, mentre que altres analistes apuntaven al temor dels qui aposten en borsa a una pujada brusca dels tipus d’interès després de la marxa de Janet Yellen de la presidència de la Reserva Federal (FED). Els analistes creuen poc probable que el nou president de la FED, Jerome Powell, “s’arrisqui” a emprendre ajustaments bruscos que podrien provocar una desacceleració econòmica i veuen en ell un “discurs continuista” amb el de la seua antecessora. Per això, van atribuir el correctiu borsari de dilluns i d’ahir a una recollida generalitzada de beneficis i a un “moment de pànic puntual” després de les fortes pujades de les setmanes anteriors.

tracking