SEGRE

RAMADERIA POLÈMICA

Tejerina surt en defensa de la sanitat del sector porcí

Pel reportatge en què s’apuntava a la mala praxi en benestar animal || Asaja veu “intolerables les acusacions del programa”

Imatge d’arxiu d’una granja de porcs a Catalunya.

Imatge d’arxiu d’una granja de porcs a Catalunya.DEPARTAMENTO DE AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va defensar ahir que el sector porcí espanyol és capdavanter a nivell mundial i va subratllar que és “tremendament professional”. En concret, en declaracions a Los desayunos de TVE, Tejerina va assenyalar que les explotacions de porcí espanyoles són “líders a nivell mundial” i va afegir que es tracta d’“un sector capdavanter” que compleix tots els estàndards europeus.

D’aquesta forma, la ministra d’Agricultura va sortir al pas de la polèmica suscitada sobre el benestar animal i la seguretat alimentària al sector porcí arran d’un reportatge emès per Salvados de La Sexta.

La ministra va reconèixer que no va veure el reportatge, però va afirmar que “no fa justícia al sector” perquè va presentar com una explotació porcina un centre de segregació d’animals malalts. “Als controls del sector a Espanya, se sumen tots els controls de la Unió Europea, amb les majors garanties de benestar animal”, va assegurar García Tejerina, que va insistir que el sector carni espanyol és “tremendament professional, en qualitat i en traçabilitat”.

Per la seua part, Asaja va assegurar que els ramaders espanyols produeixen “carn sana i segura” per al consumidor, “sota estrictes normes de qualitat”. Per a l’organització, les acusacions abocades sobre el sector porcí espanyol en el programa dirigit per Jordi Évole “són intolerables”. De fet, va assegurar que les imatges es van gravar de forma “il·lícita” en “una única explotació ramadera sense identificar”. “Convidem aquest programa o qualsevol altre que estigui interessat a conèixer l’autèntica realitat del sector porcí del nostre país a visitar les granges que desitgin i a fer un seguiment de la cadena de producció en aquest sector”, va afegir.

A més, va posar èmfasi que els ramaders espanyols produeixen d’acord a una “exigent” normativa europea sobre benestar animal, condicions higienicosanitàries de les granges, bioseguretat i traçabilitat a les seues produccions, per la qual els “consumidors poden adquirir productes amb qualitats més que demostrades, sans, segurs i a preus competitius”.

tracking