SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

Rajoy demana estalvi familiar per a pensions i educació

El Consell de Ministres aprova avui poder rescatar plans de pensions als deu anys || Afecta prop de 105.000 lleidatans

Mariano Rajoy va fer l’anunci en una conferència davant un nombrós grup d’empresaris.

Mariano Rajoy va fer l’anunci en una conferència davant un nombrós grup d’empresaris.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va demanar ahir a les famílies estalvi per “complementar” la pensió i “l’educació” dels fills. Així ho va dir en una conferència organitzada per Abc en la qual va avançar que el Consell de Ministres aprovarà avui un reial decret que permetrà liquidar sense limitacions les aportacions realitzades als plans de pensions, així com els rendiments generats, als deu anys. Va afegir també que es rebaixaran “molt sensiblement” les comissions que els estalviadors paguen a les entitats gestores.

En concret, Mariano Rajoy va afirmar que “des dels poders públics hem d’incentivar que l’estalvi pensi en el llarg termini. Un estalvi amb un horitzó temporal prolongat, que serveixi com a complement de la pensió pública però també d’altres plans vitals, com l’educació dels fills, un projecte personal o superar qualsevol revés que ens pugui portar la vida. Una inversió per al futur a la qual es pugui recórrer quan sigui necessari”.

Els estalviadors lleidatans tenen 1.023 milions en plans de pensions privats

No obstant, el també líder del Partit Popular va asseverar que a Espanya el sistema de pensions públic està garantit per l’Estat, al ser un dret “irrenunciable” dels espanyols, si bé va insistir que s’ha de continuar acordant entre totes les forces polítiques mesures per a l’“estabilitat i millora”.

El portaveu econòmic del PSOE al Congrés, Pedro Saura, considera que les paraules de Mariano Rajoy constaten que vol “unes pensions públiques de misèria” i considera que les reformes que planteja perpetuarà desigualtat.

Pel que fa a Lleida, la reforma que aprovarà avui el Consell de Ministres afectarà un total de 105.459 lleidatans, amb una mica més de 1.023 milions d’euros estalviats en plans de pensions.

tracking