SEGRE

EMPRESES

El consell de Freixenet decideix novament mantenir la seua seu a Sant Sadurní

Malgrat que Catalunya segueix sense govern gairebé dos mesos després dels comicis

El consell de Freixenet decideix novament mantenir la seua seu a Sant Sadurní

El consell de Freixenet decideix novament mantenir la seua seu a Sant SadurníEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de Freixenet, que presideix Josep Lluís Bonet, ha acordat avui mantenir la seua seu social en Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona).

Aquesta és la segona vegada que Bonet posa sobre la taula del consell, el màxim òrgan de govern de l’empresa, la possibilitat que el grup vitivinícola s’emporti el domicili social fora de Catalunya per la crisi política en aquesta comunitat.

La primera vegada va ser a finals de l’any passat, quan Bonet va amenaçar d’emportar-se la seu després del referèndum il·legal de l’1 d’octubre. Finalment, l’empresa va acordar quedar-se a Catalunya en entendre que amb l’aplicació de l’article 155 es va recuperar l’"ordre constitucional".

Bonet, tanmateix, va avisar que si l’independentisme guanyava les eleccions del 21 de desembre, com així va ser, la companyia es plantejaria novament traslladar el seu domicili social.

Avui, després d’una reunió que ha durat unes tres hores, Freixenet, el principal productor de cava d’Espanya, ha optat per continuar operant com a fins ara, malgrat que Catalunya segueix sense govern gairebé dos mesos després dels comicis, segons han indicat a Efe fonts de la companyia.

En plena campanya electoral catalana, el president del Govern, Mariano Rajoy, va visitar Freixenet per donar suport a l’empresa, que en els últims anys ha estat víctima del boicot als productes catalans.

Davant de Bonet, Rajoy va fer una crida a què no es castigués ni es boicotegés cap companyia catalana, ja que els empresaris, va dir, no tenen culpa de les decisions "irresponsables" adoptades per alguns dirigents polítics.

Fonts de la companyia, d’altra banda, han mantingut mutisme sobre la possible venda de Freixenet al grup vinícola alemany Henkell, una opció que fa més de dos anys que es negocia i que manté dividides a les tres branques familiars que dirigeixen l’empresa: els Ferrer, els Hevia Ferrer i els Bonet.

En cas de prosperar l’operació, Freixenet, una companyia amb més de cent anys d’història, passaria a estar controlada per una multinacional alemanya.

tracking