SEGRE

LABORAL RETRIBUCIONS

La bretxa salarial se situa a Catalunya en el 23,9%

Un punt per sobre de la mitjana estatal || Set de cada deu treballadors que cobren menys de 1.000 euros són dones

Una treballadora neteja el carrer.

Una treballadora neteja el carrer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bretxa salarial entre homes i dones a Catalunya se situa en el 23,9%, un punt per sobre de la mitjana estatal. Són dades que ha ofert UGT, que denuncia a més que, a nivell estatal, set de cada deu treballadors amb un salari inferior als 1.000 euros mensuals són dones. Igualment, remarquen que la diferència de sous a Catalunya entre sexes escala fins al 32,4 per cent en les persones de més de 55 anys. Així mateix, el sindicat també va subratllar que la diferència de retribucions per hora treballada entre homes i dones està en el 15,3% a Catalunya, mentre que al conjunt de l’Estat és del 14%.

Així mateix, des d’UGT van evidenciar que a mesura que el salari decreix, més gran és la bretxa entre sexes. Així doncs, la diferència de sous entre els homes i les dones que cobren el 10 per cent de les retribucions més baixes és del 39,8 per cent a Catalunya, és a dir, gairebé un 16% més que la bretxa mitjana.

A més, la distància entre els salaris d’uns i d’altres també augmenta pel que fa a les petites empreses. En aquesta classe de companyies, la bretxa és del 29,7 per cent.

Critiquen la temporalitat del 67% dels contractes públics el 2017? CCOO va denunciar ahir que el 67,5% de les noves contractacions al sector públic el 2017 van ser temporals. D’aquesta manera, la temporalitat en la funció pública va pujar del 22,8% el 2016 al 24,1% al finalitzar l’any passat. Així mateix, aquest sindicat va destacar que la taxa de temporalitat de les dones, que és del 28,4%, està molt per sobre que la dels homes, que es va situar en un 18,6%. D’altra banda, CCOO va posar èmfasi que gairebé la meitat dels treballadors amb contractes per a la formació i aprenentatge van ocupar llocs de cambrers, dependents de petit comerç, peons i netejadors el 2017. El sindicat va assenyalar que aquesta classe de contracte “barat” és utilitzat abusivament per pimes i micropimes d’hostaleria i comerç.

tracking