SEGRE

Guindos serà vicepresident del BCE en retirar Irlanda al seu candidat

Luis de Guindos

Guindos serà vicepresident del BCE en retirar Irlanda al seu candidatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances irlandès, Paschal Donohoe, va anunciar aquest dilluns que retira la candidatura del governador del banc central del seu país, Philip Lane, a la vicepresidència del Banco Central Europeo, la qual cosa deixa via lliure per a l’elecció del ministre d’Economia espanyol, Luis de Guindos. "Retiraré el nom de Philip. He parlat amb el ministre (Luis) de Guindos i li he desitjat bona sort", va dir Donohoe a la seua arribada a la reunió de ministres d’Economia i Finances de l’eurozona (Eurogrup) que avui elegeix el nou vicepresident de l’emissor europeu.

El ministre irlandès va dir que el seu Govern considera que "és molt important, atès l’important que és el paper del vicepresident del BCE, que la decisió es prengui per consens."

Donohoe es va mostrar agraït per l’"ampli suport rebut per Philip Lane" i va considerar que és un "reconeixement a les seues credencials com a banquer central i acadèmic", però va refusar especificar quins països havien promès el seu suport al candidat irlandès. "Crec que l’Eurogrup prendrà una decisió aquesta nit que anirà en l’interès del funcionament i l’èxit del BCE", va dir.

La retirada de l’únic rival per a aquest càrrec que deixarà vacant el 31 de maig el portuguès Vítor Constancio obre el camí perquè Luis de Guindos aconsegueixi el lloc.

La setmana passada fonts europees ja havien avançat que l’Eurogrup preferiria prendre una decisió per consens, de manera que no fos necessari arribar a una votació en la qual calgués confirmar que el successor comptava amb la requerida majoria qualificada (14 països que tinguin almenys el 65 % de la població).

L’Eurogrup decidirà aquesta tarda i, tret d’imprevistos, designarà De Guindos, l’elecció del qual tindrà encara que ser formalitzada demà en el marc del consell de ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea (UE).

tracking