SEGRE

FINANCES

Buffett diu que la seua firma va guanyar 29.000 milions de dòlars per la reforma fiscal de Trump

La nova legislació inclou una rebaixa de l’impost de societats del 35% al 21% i altres reduccions en menor mesura per als treballadors

Buffett diu que la seua firma va guanyar 29.000 milions de dòlars per la reforma fiscal de Trump

Buffett diu que la seua firma va guanyar 29.000 milions de dòlars per la reforma fiscal de TrumpEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El multimilionari inversor nord-americà Warren Buffett va revelar que la seua companyia, Berkshire Hathaway, va guanyar 29.000 milions de dòlars el 2017 amb la reforma fiscal aprovada a finals de l’any passat.

A la seua carta anual als accionistes de la seua companyia, difosa aquest dissabte, Bufet va assegurar que Berkshire Hathaway va tenir un guany de 65.000 milions de dòlars el 2017, dels quals 36.000 milions van correspondre a l’operació de la firma, mentre la resta es va obtenir el desembre amb la reforma.

El Congrés nord-americà va aprovar en finals de 2017 una reforma fiscal, la major en tres dècades als EUA i considerada com el gran triomf legislatiu del primer any de mandat del president Donald Trump, que inclou, entre altres aspectes, una rebaixa de l’impost de societats del 35 % al 21 % i altres reduccions en menor mesura per als treballadors.

A més, el conseller delegat de Berkshire Hathaway va assenyalar que a finals de 2017 la seua companyia tenia 116.000 milions de dòlars en efectiu i papers del Tresor a curt termini, però va lamentar que aquesta "extraordinària" quantitat guanya "una misèria" i que estan en la recerca d’"actius més productius".

Segons el magnat, conegut com l’"oracle d’Omaha", la seua recerca de "negocis independents" per invertir va topar amb la "barrera" de què "els preus de negocis decents, encara que lluny de ser espectaculars, van assolir un rècord històric".

En la seua missiva, aquesta vegada de 17 i no de 29 pàgines com l’anterior, Bufet, de 87 anys, va indicar a més que el directori de la companyia va designar a començaments de 2018 a Ajit Jain com a responsable de les operacions d’assegurances de Berkshire i que Greg Abel s’encarregarà de la resta dels negocis.

Ambdós van ser nomenats vicepresidents, va agregar a la carta Buffett, que és considerat el segon home més ric del món, després de Bill Gates.

Berkshire Hathaway té participacions en empreses com Walmart, American Express, Coca-Cola i Wells Fargo.

tracking