SEGRE

LABORAL NEGOCIACIONS

Pujada salarial de fins a un 8% per a empleats públics en tres anys

Pacte d’Hisenda amb els sindicats que afecta directament 2.000 treballadors a Lleida || Encara que servirà de referència per a tot el sector, amb 23.600 lleidatans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Hisenda i Funció Pública firmarà avui amb els principals sindicats de l’àrea pública (CCOO, UGT i CSIF) un acord que contempla un increment retributiu en els tres propers anys per als empleats públics d’entre el 5,25 per cent i el 8 per cent, podent arribar en alguns casos a atansar-se al 9 per cent. A la província de Lleida, afectarà directament els 1.973 empleats de l’Estat. Tanmateix, es preveu que serveixi de base per a les millores salarials a la resta de les administracions que, en total, ocupen 23.623 lleidatans.

L’acord ministeri-sindicats també comportarà la creació d’ocupació net amb augment de les taxa de reposició i la recuperació de la negociació col·lectiva en l’àmbit de les administracions públiques, amb la possibilitat de reprendre les jornades de 35 hores setmanals.

Una part de l’increment salarial, per arribar al 8% en tres anys, dependrà de l’evolució de l’economia

En detall, l’increment que ha ofert Hisenda contemplava una pujada fixa de l’1,5 per cent per al 2018, de l’1,75 per cent per al 2019 i del 2 per cent per al 2020, a què s’afegiria una altra part variable lligada a l’evolució de l’economia espanyola. Aquesta part variable podria aportar, si es compleix la previsió de creixement del Govern, una alça addicional del 0,25 per cent el 2018, del 0,5 per cent el 2019 i un altre 0,5 per cent el 2020. En el cas que se superés en quatre dècimes la previsió del PIB, la pujada addicional seria del 0,5 per cent el 2018 i un altre 0,75 per cent el 2019 i el 2020.

A la pràctica, el salari dels funcionaris podria pujar un màxim del 2 per cent aquest any, un 2,5 per cent el 2019 i un 2,75 per cent el 2020, si bé aquestes xifres seran superiors amb l’última oferta d’Hisenda proposada a la reunió de dimecres, que acabarà de concretar-se a la reunió d’avui.

No obstant, el Govern central ha acceptat accedir a incorporar fons addicionals equivalents a un percentatge encara per determinar de tota la massa salarial que podrien utilitzar les diferents administracions, cosa que permetrà incorporar l’equiparació salarial en determinades administracions i suposarà un augment dels sous que en alguns casos superarà el 8 per cent en el trienni i d’altres fins i tot un percentatge pròxim al 9 per cent, segons han precisat a Europa Press fonts sindicals. A falta de fixar les xifres definitives, des dels sindicats valoren que l’augment salarial del proper trienni permetrà recuperar poder adquisitiu perdut, que UGT i CCOO xifren entorn d’un 13 per cent des de l’any 2010 i CSIF en un 20 per cent.

tracking