SEGRE

LABORAL

Centenars de jubilats reclamen pensions dignes a Lleida

Concentracions en un centenar de capitals

La plaça sant Soan plena

Centenars de jubilats reclamen pensions dignes a LleidaLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars de pensionistes s’han concentrat en la plaça Sant Joan de Lleida per protestar contra la pujada del 0,25% de les pensions. Esperen protestes massives per reivindicar la vinculació de les pensions amb l’Índex de Preus de consum (IPC) i tornar a la legislació anterior, que establia l’edat de jubilació als 65 anys.

La protesta s’ha simultaniejat en més d’un centenar de capitals i Espanya. Sobre això, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el d’UGT, Pepe Álvarez, han advertit a Madrid el Govern que si no canvia l’orientació de les seues polítiques econòmiques provocarà un "esclat social" a Espanya.

Així ho han assenyalat ambdós representants sindicals aquest dissabte abans de l’inici de la manifestació convocada per la Taula Estatal pel Blindatge de les Pensions Públiques (MERP), de la qual formen part nombroses organitzacions sindicals i personatges destacats del món de la cultura.

A més, tant el representant de CCOO com el d’UGT han posat èmfasi que el Govern no pot continuar allargant les mesures que va prendre en el període de crisi i evitant que el creixement econòmic es traslladi a la societat.

Sordo ha instat al Govern a què faci una lectura del que passarà avui a Espanya en les centenars de manifestacions que estan convocades per tot el país per exigir pensions dignes. "Creiem que aquest autèntic xàfec de pensionistes i treballadors als carrers ha de tenir una lectura per part del Govern", ha recalcat durant la seua intervenció.

tracking