SEGRE

EMPRESES AUTOMOCIÓ

El Grup Nayox ven el seu negoci de Citroën a Automoció Badalona

A cap de dos anys d’adquirir-lo a l’empresa Viuda de Ramon Santesmasses || Aposta per concentrar-se en les marques automobilístiques tradicionals del grup

Josep Maria Perera, conseller delegat del Grup Nayox.

Josep Maria Perera, conseller delegat del Grup Nayox.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Nayox, centrat en el sector automobilístic, acaba de vendre el seu negoci de Citroën a Lleida a l’empresa Automoció Badalona, segons ha explicat a SEGRE el conseller delegat de la firma lleidatana, Josep Maria Perera. L’operació es fa al cap de tot just dos anys de l’adquisició d’aquest a l’empresa Viuda de Ramon Santesmasses, una operació que s’havia fet efectiva el gener del 2016.

Citroën representava un 12% de la facturació de Nayox, però ha decidit desprendre-se’n al considerar que no era un negoci estratègic dins del grup. Així doncs, ha optat per concentrar-se en les marques més tradicionals per al conglomerat familiar com les del grup Volkswagen, entre les quals es troben Seat, Audi i Skoda, a banda de Toyota, Honda i Mercedes. El sistema de treball amb aquestes marques encaixaria millor amb la filosofia de Nayox. Així, prefereix que possibles inversions, per exemple, se centrin en aquestes marques.

Nayox ven automòbils de les marques del Grup Volkswagen a més de Toyota, Honda i Mercedes

Per la seua part, l’operació ofereix a Automoció Badalona una oportunitat de créixer que s’emmarcaria en la seua estratègia d’expansió.

Citroën a Lleida comptava amb una plantilla de vint-i-quatre treballadors. El Grup Nayox ha apostat per mantenir-ne tres a la companyia, mentre que la firma badalonina es fa càrrec dels altres vint-i-un.

El Gruo Nayox va tancar l’exercici passat amb una facturació d’aproximadament 115 milions d’euros, amb dades provisionals encara pendents de tancar de forma definitiva. Es tracta d’una xifra que pràcticament se situa en la línia de nivells precrisi, impulsada per la recuperació els últims anys del mercat automobilístic estatal. En l’actualitat, compta amb una plantilla mitjana de 260 treballadors descomptant el personal ja traspassat a Automoció Badalona.

Malgrat que el gruix de l’activitat se centra en el sector automobilístic, dins d’aquest grup també treballen en altres camps, com ara el de xartejar avions. En aquest cas ho fan des de Barcelona mitjançant l’empresa Flynayox, que treballa per a tot Europa.

tracking