SEGRE

ENERGia

La bombona de butà baixa a partir d'aquest dimarts un 4,9%

Fins als 13,96 euros

La bombona de butà baixa a partir d'aquest dimarts un 4,9%

La bombona de butà baixa a partir d'aquest dimarts un 4,9%EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bombona de butà de 12,5 quilograms, que consumeixen uns vuit milions de llars a Espanya, costarà a partir d'aquest dimarts 13,96 euros, la qual cosa suposa un descens del 4,9 % (72 cèntims), segons la resolució publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El descens del preu de la bombona, que es revisa bimestralment, es produeix després de dos pujades consecutives, el gener d’aquest any i el novembre de 2017, mes en què va despuntar després de baixar el setembre, quan es va trencar una ratxa de sis increments consecutius.

La baixada del preu del butà que s’aplica a partir de demà és la primera que es produeix aquest any, ja que en la revisió de gener es va incrementar un 1,6 % (23 cèntims).

En la disminució del cost de la bombona han influït el descens en la cotitzacions de la matèria primera als mercats internacionals, la disminució del preu dels nolis (costos de transport) i l’apreciació de l’euro davant el dòlar.

La bombona de butà, amb aquesta nova revisió, és 3,54 euros més barata que quan va assolir el seu preu màxim (17,5 euros) el 2013 i el 2014.

Respecte al març del 2017, quan es va fer la segona revisió de l’any passat, la bombona és 44 cèntims més cara, un 3,25 % més.

El nou preu serà vigent durant dos mesos, fins el tercer dimarts de maig, quan el Ministeri d’Energia revisi de nou el preu en funció de factors com les cotitzacions internacionals de la matèria primera, el tipus de canvi o els costos de comercialització.

tracking