SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Lleida canvia de tendència i guanya gairebé cent autònoms en un mes

Tendència apuntalada per la nova llei del sector, encara que si es comparen amb xifres de fa un any segueixen en negatiu || Repunts a la resta de Catalunya

L’amo d’un bar, treballador autònom, es disposa a preparar un cafè.

L’amo d’un bar, treballador autònom, es disposa a preparar un cafè.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llei de Reformes Urgents del Treball Autònom que va entrar plenament en vigor l’1 de gener passat ha afavorit tímidament a incrementar el nombre d’afiliats al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a la província de Lleida, segons dades de la patronal Pimec.

D’acord amb la informació sobre afiliats del ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el RETA tenia al febrer 39.349 autònoms a les comarques de Ponent. Amb unes altes d’afiliats de 487 davant unes baixes de 392 reflecteix un saldo positiu de 95 treballadors més que el mes anterior, un 0,24 per cent més. Tanmateix, si ho comparem amb dotze mesos enrere suposa un descens de 132 treballadors menys, un 0,33 per cent menys.

Per la seua part, el nombre d’afiliats com a autònoms en el conjunt de Catalunya va assolir els 546.868, un 0,46 per cent més mensual i un 0,63 per cent anual.

Així mateix, a l’Estat, el nombre d’afiliats va assolir els 3.211.694 treballadors autònoms, un 0,54 per cent més que al gener i un 0,87 per cent més que el febrer del 2017.

La patronal de petites i mitjanes empreses Pimec valora positivament l’evolució de l’afiliació neta registrada el mes de febrer.

En termes interanuals, destaquen els creixements de Barcelona i, sobretot, de Girona, mentre que Lleida i Tarragona mantenen les xifres negatives en termes interanuals. No obstant, aquestes últimes províncies tenen un creixement net respecte a les xifres del mes anterior.

En un altre ordre de coses, el president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, va enviar ahir un missatge de “tranquil·litat” als autònoms a l’assegurar que les seues pensions estan “garantides”, així com que moltes “seran millorades, sempre que s’aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a aquest 2018” (vegeu més informació sobre pensions a la pàgina 20). “Gairebé 800.00 autònoms veuran millorades les seues pensions, sobretot les pensions que són més baixes i les de viudetat, amb un complement d’IRPF si tenim pressupostos”, va dir.

tracking