SEGRE

SANITAT ANIMAL

Dinamarca aixecarà una tanca contra la pesta porcina

En setanta quilòmetres de la frontera amb Alemanya || Davant els brots detectats en altres països, sobretot d’Europa de l’Est

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí.

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern Dinamarca va anunciar ahir que construirà una tanca de setanta quilòmetres de longitud a la frontera amb Alemanya per impedir el pas de senglars salvatges que podrien encomanar els porcs en territori danès amb el virus de la pesta porcina africana.

Tot i que encara no se n’ha detectat cap cas al país, la propagació de la febre a Europa oriental produeix gran preocupació en un país en el qual les exportacions de porc representen un total de 33.000 milions de corones daneses cada any (més de 4.400 milions d’euros).

El virus és innocu per als humans i per a altres animals. No obstant, la malaltia és mortal en gairebé tots els casos per als senglars i els porcs de granges en qüestió de deu dies i no hi ha vacuna contra aquesta. Un brot del virus a Dinamarca suposaria el cessament de totes les exportacions porcines fora de països que no formin part de la Unió Europea durant un període de temps i de les exportacions de la zona afectada a altres membres del club comunitari, segons el Govern danès.

S’han registrat casos de la malaltia a Polònia, la República Txeca, Romania, Estònia, Letònia i Lituània i l’Executiu alemany ha permès la caça de senglars al llarg de tot l’any per atallar la malaltia.

tracking