SEGRE

La UGT de Lleida denuncia dos "falses cooperatives" per explotació laboral

El sindicat inicia una campanya perquè els treballadors "falsos autònoms" passin a formar part de la plantilla contractada per les empreses principals

Una protesta contra les

La UGT de Lleida denuncia dos "falses cooperatives" per explotació laboralUGT de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT-Terres de Lleida ha denunciats aquest mes de març dos "falses cooperatives" per suposades pràctiques abusives i explotació laboral. Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA a Ponent, ha explicat que es tracta de Servicarne (Vall Companys) i T.A.I.C. (Grupo Jorge), a les quals acusa d'utilitzar falsos autònoms en el seu règim de treball.

Rodríguez ha explicat en roda de premsa que les anomenades "falses cooperatives ", la majoria del sector carni, estan “explotant” els treballadors i abusant del fet que la majoria d’ells són persones amb molta necessitat de treball, la majoria immigrants. “No disposen d’horari, amb jornades de 12 hores de treball i 27 dies al mes, sense protecció de riscos laborals”, assegura.

En aquest sentit, Alicia Buil, responsable del sector Alimentació de la UGT de Catalunya, ha avançat avui que el sindicat seguirà “fins on calgui perquè aquest negoci, el de les falses cooperatives, arribi a la seva fi”. Així, la UGT exigeix de manera immediata que tots els treballadors o “falsos autònoms” d’aquestes empreses “es subroguin a les empreses principals i tinguin els mateixos drets que la resta de treballadors”.

Per la seva part, el secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, ha titllat de “comportament laboral amoral i propi del segle XIX” aquestes pràctiques, que cal “eradicar”.

tracking