SEGRE

Empreses lleidatanes van servir més de 65 milions de quilos de fruita a les botigues de Mercadona

La cadena realitza compres a proveïdors catalans per valor de 3,6 milions d'euros

Mercadona porta el seu nou model de botiga al supermercat de Copa d'Or

Mercadona porta el seu nou model de botiga al supermercat de Copa d'OrLleida TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona va tancar l’exercici 2017 amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.631 milions d’euros. Segons el balanç presentat aquest dilluns, la companyia va finalitzar l'any amb una plantilla de 12.895 persones després de crear 1.169 nous llocs de treball. En els últims sis anys, la cadena de supermercats ha incorporat més de 3.600 persones a la seua plantilla a Catalunya.

En el marc de vincular part de la seva retribució als beneficis i a la productivitat de la companyia, Mercadona ha repartit entre els treballadors 48 milions d'euros a Catalunya en concepte de prima per objectius. Actualment, els treballadors amb més de quatre anys d’antiguitat (el 78% de la plantilla) disposen d’un salari de 1.462 euros nets al mes (al qual cal afegir dues primes que s’aconsegueixen per assolir els objectius establerts), una xifra que se situa per sobre de la mitjana del sector.

D'altra banda, la cadena de supermercats va invertir 125 milions d'euros en l'obertura de 4 noves botigues i la reforma d'altres 33

Pel que fa a les compres a proveïdors catalans, el 2017 van assolir els 3.631 milions d’euros fruit de la relació comercial que la cadena té amb 1.870 petites i mitjanes empreses del territori català.

En aquesta mateixa línia, cal destacar la generació de riquesa derivada de l’activitat dels 15 interproveïdors catalans que treballen amb Mercadona (fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy), que han invertit 96 milions d’euros i donen feina estable a més de 5.300 persones. La inversió conjunta de Mercadona i aquestes 15 empreses ha estat de 221 milions d’euros el 2017, dels quals 125 milions són inversions directes de Mercadona i 96 corresponen a la inversió realitzada pels fabricants interproveïdors, tots ells especialistes. Actualment, l’ocupació generada per la companyia a Catalunya (directe i indirecte) supera els 53.200 treballadors, segons dades de Mercadona.

Aquesta relació estratègica amb empreses de referència a Catalunya ha permès, per exemple, que el 2017 Mercadona comprés més de 114 milions de quilos d’embotits a Casa Tarradellas (Gurb - Barcelona), Embotits Monter (Sant Jaume de Llierca - Girona), Noel i La Selva, entre d’altres; que Pastisfred, empresa amb seu a Montblanc (Tarragona), produís 7,2 milions d’unitats de pastissos i mousses; i que les empreses lleidatanes Catafruit, Nufri, Golden Export i Frifruit, entre d’altres, servissin més de 65 milions de quilos de fruita (peres, pomes, préssecs i nectarines, principalment) a les botigues.

tracking