SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

La recaptació fiscal assoleix els 817 milions l'any passat, la xifra més alta des del 2007

A l’últim exercici a Lleida creix un 9,42% i des dels pitjors registres del 2005 puja un 46,56% || Entre els grans impostos, només retrocedeixen els ingressos derivats de Societats, segons l’AEAT

Imatge d’arxiu de l’inici d’una campanya de la renda en una seu de l’Agència Tributària.

Imatge d’arxiu de l’inici d’una campanya de la renda en una seu de l’Agència Tributària.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Tributària va recaptar l’any passat pràcticament 817 milions d’euros a la província, la xifra més alta des del 2008, any que es considera l’inici de l’última gran crisi econòmica i que per al fisc espanyol va suposar uns ingressos de 771,227 milions d’euros a les comarques de Ponent. Les dades del fisc estatal revelen que la recaptació fiscal va créixer l’any passat en 70,36 milions, la qual cosa representa un 9,42%. Malgrat tot, els registres es mantenen encara lluny dels 952,552 milions que van arribar a pagar empreses i particulars de la província el 2007, quan l’economia no només de la província, sinó de tot Catalunya i l’Estat es trobava immersa en el boom alcista i amb la bombolla de la construcció en el moment àlgid. A partir d’aquell moment es va produir un ensorrament dels ingressos fiscals que va arribar a marcar el mínim l’any 2009, amb tot just 557,392 milions a la província. El registre del 2017 representa un augment de la recaptació d’un 46,56% des d’aquest punt.

El fisc va veure com l’any passat creixia la recaptació dels grans impostos amb l’única excepció del de Societats, lligat als resultats de les empreses. En aquest cas es va passar dels 147,234 milions d’euros del 2016 als 141,481, la qual cosa representa un retrocés del 3,9 per cent. Per una altra banda, tant l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i l’Impost sobre el Valor Afegit van créixer a ritme de dos dígits.

El creixement de la recaptació és el més alt de Catalunya, només darrere de Girona

El creixement de la recaptació fiscal de les comarques de Ponent l’últim any és el més elevat de Catalunya amb l’única excepció de Girona, que va registrar un augment de l’11,2%. Lleida triplica l’augment de Tarragona, que amb prou feines registra un 3,1%. Barcelona se situa a la cua de Catalunya, amb un avenç de l’1,6%, però aporta al fisc estatal més de 34.209 milions d’euros.

tracking