SEGRE

ENERGIA COSTOS

El preu dels carburants encareix l'operació sortida

La gasolina puja un 1,31% i el gasoil, un 0,97 per cent || Omplir el dipòsit mitjà d’un vehicle oscil·la entre 63 i 68 euros

Imatge d’arxiu d’una persona que posa gasolina en una estació de servei.

Imatge d’arxiu d’una persona que posa gasolina en una estació de servei.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà del litre de gasoil i gasolina s’ha incrementat aquesta setmana fins a prop d’un 1 per cent, amb la qual cosa ha recuperat nivells del febrer passat al començament de la Setmana Santa, segons les dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea (UE.

D’aquesta manera, el litre de gasoil trenca la tendència baixista i se situa aquesta setmana en un preu d’1,140 euros, i s’impulsa un 0,97% després d’haver experimentat prèviament dos descensos consecutius. En el cas de la gasolina, el preu mitjà del litre s’ha encarit aquesta setmana un 1,31%, fins als 1,236 euros, després d’haver registrat la setmana anterior el nivell més baix d’aquest any.

La gasolina és més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro per la menor fiscalitat

Actualment, omplir un dipòsit de 55 litres costa aproximadament 67,98 euros, davant dels 67,1 euros de fa una setmana si es consumeix gasolina súper de 95 octans, i uns 62,7 euros (62,09 la setmana anterior), en cas que s’utilitzi gasoil d’automoció.

El barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava aquest dijous a 69,40 dòlars, més de tres dòlars per sobre del registre de fa deu dies, mentre que la Texas americana s’intercanvia a 64,48 dòlars, dos dòlars més que el passat 19 de març.

La gasolina és més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu de venda al públic del litre de combustible Euro-Super 95 se situa en 1,352 euros i 1,385 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa 1,254 euros a la mitjana de la UE i 1,253 € a l’eurozona. Aquest nivell més baix de preus finals respecte als països de l’entorn es deu al fet que Espanya, malgrat les pujades de l’IVA, els impostos més elevats i els nous gravàmens al biodièsel, segueix comptant amb una menor pressió fiscal, en general, que la mitjana comunitària.

tracking