SEGRE

ENERGíA

Les tarifes del gas natural baixen una mitjana del 3,4% a partir d'avui

Les tarifes del gas natural baixen una mitjana del 3,4% a partir d'avui

Les tarifes del gas natural baixen una mitjana del 3,4% a partir d'avuiEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tarifes d’últim recurs (TUR) del gas natural, les que tenen principalment els usuaris domèstics, baixen a partir d’avui una mitjana del 3,4 % respecte al primer trimestre, quan es van disparar un 6,2 %, gràcies a l’abaratiment de la matèria primera als mercats internacionals.

Les noves tarifes d’últim recurs del gas natural vigeixen des de les zero hores d’aquest diumenge segons la resolució del passat 22 de març de la Direcció General de Política Energètica i Mines, publicada ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La TUR 1, a la qual estan acollits fonamentalment els clients que utilitzen el gas per cuinar i per a aigua calenta i el consum de la qual no excedeix dels 5.000 kilowatts hora (KWh) a l’any, baixarà el 2,8 %.

Per la seua part, la TUR 2, que ocupen consumidors que també tenen calefacció de gas, ho farà en un 3,6 %.

La tarifa TUR és una de les modalitats existents per contractar el gas natural i el seu preu el fixa el Govern trimestralment.

Està dissenyada per a habitatges i consumidors domèstics, i el consum màxim per poder acollir-s’hi és de 50.000 KWh a l’any, de manera que els clients amb consums superiors han de contractar el gas al mercat lliure.

A Espanya, hi ha 1,8 milions de clients de gas natural que tenen tarifes TUR i 7,8 milions que són subministrats al mercat lliure.

tracking