SEGRE

COMERÇ

França imposarà una taxa als camions, també als estrangers

L’objectiu és que tots els vehicles pesats que utilitzen les infraestructures de transport contribueixin al seu finançament

França imposarà una taxa als camions, també als estrangers

França imposarà una taxa als camions, també als estrangersEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra francesa de Transportes, Elisabeth Borne, va indicar que el seu Govern té intenció d’imposar una nova taxa als camions que circulen per les carreteres del país, un dispositiu concebut en particular per gravar els transportistes estrangers.

En una entrevista al canal de televisió "BFMTV", Borne va indicar que aquesta qüestió serà objecte de debat en el Parlament "aquestes properes setmanes" i que l’objectiu és que tots els camions que utilitzen les infraestructures de transport contribueixin al seu finançament.

Per a la seua aplicació pràctica en caldrà esperar almenys 2020, segons les indicacions de la ministra, que va dir que estan per definir les seues modalitats i la seua quantia, una cosa que té intenció de debatre en particular amb les empreses franceses de transport.

Però en qualsevol cas, va reafirmar que "hi haurà una contribució" i que espera que aquest gravamen representi "diversos centenars de milions d’euros" de recaptació a l’any.

El mes de gener passat, el diari "Els Echos" revelo els plans del Govern en aquest assumpte i la seua meta de crear un impost als camions amb què ingressar uns 550 milions d’euros anuals.

Seria una alternativa a l’anomenada "ecotaxa" que s’havia concebut per als camions que utilitzaven carreteres lliures de peatge, i que va ser abandonada a finals de 2013 per les protestes que va generar, en particular a Bretanya.

Darrere d’aquesta idea hi ha la intenció de tots els Governs francesos dels últims anys perquè els camions estrangers que circulen per França paguin també per la utilització de les seues infraestructures, sobretot si no recorren a les autopistes de peatge.

tracking