SEGRE

GUERRA COMERCIAL

La Xina grava amb un 25% les importacions de carn de porc dels EUA

Aplicarà un 15% a pomes i ametlles

La Xina ha imposat aranzels a 128 productes dels EUA.

La Xina ha imposat aranzels a 128 productes dels EUA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern xinès va complir la seua amenaça i, a través del seu ministeri de Finances, va posar ahir en marxa l’increment dels aranzels a la importació de carn de porc i de fruites, dins d’un conjunt de fins a 128 productes procedents dels Estats Units enmig de la disputa comercial que el país asiàtic ha iniciat arran de la posada en marxa per part Washington d’aranzels a l’acer i alumini xinesos el 23 de març passat.

D’aquesta forma, els aranzels s’han incrementat en un 25 per cent a la carn de porc al costat d’altres productes alimentaris. A més es va imposar un aranzel del 15 per cent per a productes com les pomes o ametlles, entre d’altres.

Pot representar una oportunitat perquè la indústria càrnia espanyola recuperi vendes a la Xina

El sector agroramader nord-americà es veurà afectat ja que el 2017 va exportar productes per un valor de prop de 20.000 milions de dòlars a la Xina dels quals 1.100 milions eren del sector porcí, amb la Xina com a tercer mercat en importància per als Estats Units, un dels grans competidors de la producció lleidatana tant a nivell ramader com fructícola al mercat asiàtic.

La mesura va entrar en vigor ahir mateix i és una resposta als aranzels nord-americans sobre el 25% en les importacions d’acer i del 10% en les d’alumini procedents de la Xina anunciats fa unes setmanes. I també a la imposició uns dies després d’aranzels per valor de fins a 48.500 milions d’euros anuals per suposats afronts a la propietat intel·lectual nord-americana.

Des de la Cambra de Comerç Nord-Americana a la Xina, van reiterar la seua posició de “preocupació” per la possible guerra comercial que afectaria les dos economies més grans del món i tota la comunitat internacional.

tracking