SEGRE

MEDI AMBIENT

La DGT classifica també les motos i ciclomotors segons les seues emissions

Els propietaris que desitgin adquirir les etiquetes les hauran de comprar a Correos, ja que Trànsit no les enviarà de forma gratuïta

La DGT classifica també les motos i ciclomotors segons les seues emissions

La DGT classifica també les motos i ciclomotors segons les seues emissionsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha informat aquest dimecres que, tal com ha fet amb els automòbils, ha finalitzat la classificació del parc de motocicletes i ciclomotors en funció del seu potencial contaminant.

En aquest cas, la DGT no enviarà de forma gratuïta les etiquetes com va fer al principi amb els cotxes, ha explicat en un comunicat.

Els propietaris que desitgin adquirir-les s’hauran d’atansar a les oficines de Correus per comprar-les.

Trànsit ha classificat els vehicles de dos i tres rodes amb quatre etiquetes mediambientals (0 emissions, ECO, C i B) en funció de les dades d’homologació europees.

Amb això ha complert una de les mesures del Pla Nacional de Qualitat de l’Aire i Protecció de l’Atmosfera (Pla Aire) que li ha estat encomanat.

Amb aquesta classificació "discrimina positivament" a les motos més respectuoses amb el medi ambient i facilita als municipis un "instrument eficaç en polítiques municipals, tant restrictives de trànsit en episodis d’alta contaminació, com de promoció de noves tecnologies a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient".

El primer dels vehicles que ha classificat han estat els ciclomotors de dos rodes o de tres rodes amb una cilindrada no superior a 50 c .c. si és de combustió interna i amb una velocitat màxima no superior a 45 km/h.

L’han seguit els cuadricicles lleugers de quatre rodes amb un pes inferior a 350 kg (sense incloure les bateries si són elèctrics) amb una velocitat màxima no superior a 45 km/h amb un motor de cilindrada inferior o igual a 50 c .c. per als motors d’explosió, o una potència màxima neta inferior o igual a 4 kW per als altres tipus de propulsors.

La DGT també ha classificat les motocicletes de més de 50 c.c. i amb una velocitat màxima superior a 45 km/h; i les que porten sidecar (de tres rodes asimètriques i amb les mateixes característiques que les anteriors de dos rodes).

En aquest procés d’etiquetatge han col·laborat amb la DGT els ajuntaments de Madrid i de Barcelona, el Real Automóvil Club de Catalunya (RACC), l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) i els ministeris d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; i el d’Indústria, Energia i Turisme.

tracking