SEGRE

CONSUMO HIPOTEQUES

La hipoteca mitjana baixa 58 euros anuals per l'Euríbor

A Catalunya, ja que el tipus oficial se situa per sota del registrat fa un any || Després de 26 mesos amb l’índex en negatiu

Imatge d’un edifici en construcció.

Imatge d’un edifici en construcció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els madrilenys que hagin d’actualitzar aquests dies les seues hipoteques seran els que més estalviïn en la quota, una mitjana de 70,2 euros anuals, seguits dels catalans, que ho faran uns 58,2 euros en un any.

I és que l’Euríbor a dotze mesos, l’indicador que més s’utilitza per al càlcul de les hipoteques a Espanya, va acabar el mes de març en -0,191 per cent, el seu vint-i-sisè mes consecutiu en negatiu, des que el febrer del 2016 va tancar per primera vegada per sota de zero.

Encara que l’Euríbor no ha registrat variació respecte al mes anterior, si la taxa del març es compara amb la de fa un any, -0,110%, l’estalvi en termes generals per a les hipoteques és d’uns 49 euros anuals en la mitjana estatal.

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’import mitjà d’una hipoteca per a la compra d’habitatge era de 114.469 euros el març del 2017, amb la qual cosa, una vegada aplicat l’últim Euríbor més el diferencial d’un punt, la quota d’un préstec d’uns 100.000 euros a vint-i-cinc anys seria de 421,63 euros, davant dels 425,73 euros d’ara fa un any. Així, la hipoteca mitjana a l’Estat espanyol es reduirà en uns 4,1 euros mensuals o 49,20 euros anuals.

Per comunitats autònomes, l’import mitjà de les hipoteques oscil·la des dels 163.495 euros a Madrid, el més elevat, als 70.910 euros d’Extremadura, el més baix.

tracking