SEGRE

TRIBUNALS

El Congrés valida el decret que allibera el superàvit dels ajuntaments

El Congrés valida el decret que allibera el superàvit dels ajuntaments

El Congrés valida el decret que allibera el superàvit dels ajuntamentsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés aprovarà aquest dijous la convalidació del decret que permet als ajuntaments reinvertir 5.000 milions de superàvit en infraestructures socials, educatives, esportives o culturals i així ho han expressat en les seues intervencions tots els grups tret d’EH Bildu, que va anunciar el vot en contra, i ERC que no s’ha pronunciat.

En la defensa de la convalidació del decret, que es votarà al final de la sessió plenària, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha subratllat que la norma és fruit d’una negociació "sincera, lleial i constructiva" entre el Govern i les entitats locals.

Montoro també ha fet un reconeixement exprés a l’"excel·lent feina" del municipalisme a Espanya i al diàleg constructiu amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Mentrestant, els grups han coincidit, malgrat el seu suport majoritari, en el qual el decret és "insuficient" i han demanat que s’ampliïn les inversions en plans d’ocupació, igualtat i habitatge i, en definitiva, que els ajuntaments disposin de més flexibilitat.

No obstant això, han valorat que el decret, encara que sigui un "pegat", és un "pegat necessari" per sobre d’ideologies partidistes i que contribueix a l’estabilitat.

tracking