SEGRE

BALANÇ GASOLINA

El carburant voreja preus màxims en el que va d'any

El gasoil i la gasolina repunten un 1,3% || Omplir el dipòsit a Espanya és més barat que a la mitjana de la Unió Europea

Una plataforma petrolífera als Estats Units.

Una plataforma petrolífera als Estats Units.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà del litre de gasoil i gasolina s’ha incrementat aquesta setmana un 1,3%, i s’atansa així als màxims de l’any, segons les dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea (UE). D’aquesta manera, el litre de gasoil ha encadenat la segona pujada consecutiva i s’ha situat en un preu d’1,155 euros, després de repuntar un 1,31% respecte a la Setmana Santa. En el cas de la gasolina, el preu mitjà del litre s’ha encarit un 1,37%, fins

als 1,253 euros, de manera que tant el gasoil com la gasolina s’aproximen als màxims anuals d’1,165 euros i 1,256 euros, respectivament, que van marcar el mes de gener. Aquests repunts en els preus dels carburants coincideixen amb els nivells màxims en què es troba el petroli.

El preu mitjà del litre del gasoil i la gasolina ronda els 1,15 i 1,25 euros, respectivament

El preu del barril de petroli Brent, de referència per a Europa, va tocar dimecres un preu rècord des del 2014, després de tocar els 73 dòlars, encara que ara es ven a 71,9 dòlars. Per la seua part, el barril de Texas sweet light, de referència als Estats Units, cotitza actualment a 66,76 dòlars, un encariment que els analistes atribueixen a la tensió creixent a l’Orient Mitjà, que va impulsar el preu del cru europeu per sobre de la barrera dels 73 dòlars per barril. Concretament, fan referència a l’advertència dels Estats Units sobre una possible acció militar.

Una de les dades més favorables que revela l’informe és que la gasolina és més barata a Espanya que a la mitjana de la Unió Europea i la zona euro, on el preu de venda al públic del litre de combustible Euro-Súper 95 se situa en 1,382 euros i 1,420 euros, respectivament. Així mateix, el litre de gasoil costa 1,278 euros de mitjana als països de la Unió Europea i 1,277 euros a l’eurozona. El nivell més baix de preus finals respecte als països de l’entorn és a causa del fet que Espanya, malgrat les pujades de l’IVA, els impostos més elevats i els nous gravàmens al biodièsel, continua comptant amb una pressió fiscal més baixa, en general, que la mitjana comunitària.

tracking