SEGRE

La inflació a la província de Lleida puja lleugerament al març

Se situa en l’1,3%, una dècima més que el mes anterior

Imatge d’arxiu de l’Eix Comercial de Lleida.

Imatge d’arxiu de l’Eix Comercial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a la província de Lleida va pujar un 0,1% el març en relació amb el mes anterior i va elevar la seua taxa interanual una dècima, fins l’1,3%, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística.

En el conjunt de Catalunya, els preus es van incrementar una dècima el març respecte a febrer, i la taxa interanual en va escalar una altra, fins l’1,5%.

D’altra banda, en el conjunt de l’Estat espanyol la inflació va pujar un 0,1% el març en relació amb el mes anterior i va elevar la seua taxa interanual una dècima, fins l’1,2%, el seu valor més alt des del mes de novembre passat.

Amb la dada confirmat avui per l’INE l’IPC a Espanya  acumula 19 mesos en positiu, encara que se situa en una línia més moderada que la mitjana anual del 2 % que es va registrar en el conjunt de 2017.

En concret, els preus dels aliments i begudes no alcohòliques van registrar al març un increment interanual de l’1,4 % (cinc dècimes més que al febrer), per l’estabilitat dels llegums i hortalisses davant el descens de l’any passat.

Els preus del transport també es van incrementar, l’1,4 % (tres dècimes més), pel menor abaratiment dels carburants, mentre que els del lleure i la cultura van pujar el 1 % (quatre dècimes més), per l’encariment dels paquets turístics.

Per darrere, també van influir al repunt de la inflació els preus dels hotels, cafès i restaurants, que van créixer el 2,2 % (una dècima més), per l’encariment més gran dels serveis d’allotjament.

L’únic grup que va exercir una influència negativa sobre la inflació va ser l’habitatge, els preus del qual van créixer el 1 % (quatre dècimes menys), per l’abaratiment més gran de l’electricitat i, en menor mesura, del gas, i malgrat l’encariment del gasoil per a calefacció.

Una vegada eliminats els elements més volàtils de la cistella de la compra (energia i aliments frescos), la inflació subjacent es va augmentar una dècima i va continuar alineat amb l’índex general en l’1,2 %.

tracking