SEGRE

EMPRESA ALIMENTACIÓ

Grupo Costa preveu invertir sis milions a Casademont

Així ho va anunciar a la fira Alimentària de Barcelona || Després d’adquirir-la, espera duplicar-ne la facturació en cinc anys

Presentació de la DOP Pera de Lleida a Alimentària.

Presentació de la DOP Pera de Lleida a Alimentària.AFRUCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa aragonesa Grupo Costa preveu invertir “tot el que calgui” amb l’objectiu de duplicar les vendes del fabricant d’embotits gironí Casademont, segons va avançar La Vanguardia. Casademont va ser comprat per l’empresa aragonesa l’estiu passat, quan els gironins es trobaven enmig d’un procés concursal. El conseller delegat de Costa, Jorge Costa, va explicar a la fira Alimentària que preveuen una inversió d’almenys cinc o sis milions d’euros abans de finalitzar aquest any. Costa va explicar que el seu objectiu és potenciar tant el comerç estatal com les exportacions duplicant així les vendes de Casademont en els pròxims quatre o cinc anys, partint dels prop de 40 milions d’euros que ja va facturar el 2017.

El Grup Costa va ser creat a Fraga el 1966, dedicat a la compravenda de cereals. Poc després començarien a fabricar pinsos per, finalment, als anys setanta, reconvertir-se a la producció porcina. Amb una producció anual de 120.000 verres i 2,8 milions de porcs d’engreix, tant en granges pròpies com en 600 més de producció integrada, és des del 2009 el segon productor porcí espanyol darrere de Vall Companys.

També van destacar prototips de sucs naturals, olis i nous tipus de torró

El 2016 el Grupo Costa va adquirir l’escorxador Vic Toni-Josep, que facturava prop de 150 milions d’euros i més de 100 milions de quilos de carn porcina anuals. El 2017 va ampliar la seua capacitat amb la compra de Casademont, una marca històrica dedicada al pernil i els embotits, que exportava la meitat de les seues vendes.

Segons Costa, es mantindrà la plantilla de treballadors en unes 200 persones i va explicar que ja han començat a invertir en innovació respecte al producte i format. En aquest sentit, va posar com a exemple l’adquisició de Toni-Josep, on ja han doblat la inversió prevista, arribant als 25 milions d’euros.

A banda de la producció porcina, Grupo Costa ha invertit en diferents branques industrials. A Lleida tenen diversos concessionaris de vehicles Ilerdauto i, a Calataiud i Somontano, van adquirir cellers de Sommos. A més, posseeixen dos hotels a Benasc i, des dels anys seixanta, controlen la fàbrica de fitosanitaris Key, ubicada a Tàrrega.

En aquest sentit, el departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya va presentar ahir, al Catalonia Food & Gastronomy Hub, la DOP Pera de Lleida. La presentació, a càrrec de la dietista i cuinera Antonieta Barahona, va remarcar els beneficis d’aquest producte, molt recomanat per les grans quantitats d’aigua i la poca aportació calòrica.

D’altra banda, la Càtedra AgroBank, en col·laboració amb Indulleida, va presentar a la fira nous prototips de sucs que no requereixen conservants químics per mantenir-se. El projecte ha estat dirigit per la catedràtica de l’Escola Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL Olga Martín.

Per la seua part, Fruits de Ponent va presentar una nova gamma de sucs naturals juntament amb el seu oli d’oliva verge extra, L’Or de Ponent.

Entre els productes més innovadors trobem els nous tipus de torrons presentats per Torrons Vicens, entre els quals destaca un torró ideat pel xef Albert Adrià i desenvolupat per l’empresa.

tracking