SEGRE

BANCA

El Deutsche Bank fa per error una transferència de 28.000 milions d'euros

Es tracta d’un cas sense precedents

El Deutsche Bank fa per error una transferència de 28.000 milions d'euros

El Deutsche Bank fa per error una transferència de 28.000 milions d'eurosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Deutsche Bank, el més gran d’Alemanya, ha realitzat per error, en una operació financera de rutina, una transferència de 28.000 milions d’euros, una quantitat que supera el valor total actual en borsa de l’entitat, ha confirmat aquest divendres un portaveu del banc.

Es tracta d’un cas sense precedents, ja que errors en transferències de menor quantia es poden produir però no en una suma d’aquesta magnitud, va indicar el portaveu.

Els diners van anar a parar a un compte del propi banc en la cambra de compensació alemanya Eurex, el principal mercat de derivats d’Europa, a la qual s’havia d’haver transferit una quantitat molt menor, que l’entitat no detalla.

Segons va indicar a Efe el portaveu del banc, l’error es va deure a un "fallo" que no té relació amb el funcionament dels seus sistemes informàtics.

Així mateix, va assegurar que no s’ha produït cap dany financer ja que la transferència es va revocar al cap de pocs minuts, una vegada detectada l’anomalia.

La transferència, per un import que supera el valor borsari de l’entitat estimat en 24.000 milions d’euros, es va produir el 16 de març, poques setmanes abans que John Cryan fos rellevat al capdavant del banc per Christian Sewing el passat 8 d’abril.

Des de la seua arribada a la presidència, Cryan havia promès millorar els sistemes de gestió de riscos i de control del Deutsche Bank després de qualificar de "deplorable" l’estat dels seus sistemes informàtics.

tracking