SEGRE

CARBURANTS FINANCES

La pujada del cru afectarà els mercats espanyols

El preu del barril supera els 74 dòlars || Omplir un dipòsit d’un cotxe a Lleida assoleix diferències de més de 12 euros

Imatge d’arxiu d’una plataforma petrolífera.

Imatge d’arxiu d’una plataforma petrolífera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu del barril de Brent, referència per a Europa, ha sobrepassat aquesta setmana la barrera dels 74 dòlars el barril, un preu que no assolia des del novembre del 2014 i que, sembla, obre un camí alcista en la cotització que afectarà els mercats, inclòs Espanya, segons els experts.

Aquesta escalada del cru es deu a diferents factors que afecten directament o indirectament tant la renda variable com la fixa, que guanya atractiu per als inversors i això contribueix que la prima de risc espanyola es refermi per sota de 70 punts bàsics.

Donald Trump culpa l’OPEP d’estar especulant amb els preus del petroli

Aquesta fam per la renda fixa pot provocar un moviment de capitals des de la renda variable, segons el parer de l’expert d’IG España Sergio Ávila, però això no treu que encara hi hagi recorregut per a la inversió en el cru.

L’analista de Renta 4 Ángel Pérez creu que és complicat parlar d’un transvasament de la inversió en renda variable als bons pel petroli, “ja que en aquests moments hi ha molts diners en renda fixa”, però sí que hi veu una relació directa a l’alça de la inflació.

Els experts estan d’acord que hi ha una escalada en el preu del cru que es mantindrà en el temps malgrat que divendres les cotitzacions dels diferents barrils de referència mundial van patir correccions.

Aquest ajustament coincideix amb el comentari del president dels Estats Units, Donald Trump, que el mercat de petroli és “molt especulatiu” i culpant-ne directament l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), i va assegurar que no dubtarà a prendre mesures, però l’Aràbia Saudita sembla que és el responsable de les pujades dels dies previs, expliquen.

Actualment a la província de Lleida hi ha diferències d’11,77 euros entre omplir un dipòsit mitjà de gasolina super de 85 octans d’un turisme (55 litres) amb uns preus que van des dels 1,145 euros per litre de l’estació de servei més barata als 1,359 d’euros/litre de la més cara. En el gasoil la diferència és de 12,65 euros, amb uns preus que van des dels 1,039 euros/litre als 1,269 euros/litre.

tracking