SEGRE

ECONOMIA

Santander no veu risc de bombolla a Espanya i demana una solució per a Catalunya

José Antonio Álvarez ha demanat una solució perquè la Generalitat de Catalunya exerceixi les seues funcions "de forma normal".

Santander no veu risc de bombolla a Espanya i demana una solució per a Catalunya

Santander no veu risc de bombolla a Espanya i demana una solució per a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat del Banco Santander, José Antonio Álvarez, no veu "cap risc de bombolla de crèdit" a Espanya, malgrat la forta competència al sector i les ofertes d’algunes entitats, i ha demanat una solució perquè la Generalitat de Catalunya exerceixi les seues funcions "de forma normal".

A Catalunya, ha reconegut durant la roda de premsa de resultats, "la situació no avança" i en l’entitat els agradaria que la incertesa es reduís i hi hagués una solució perquè la Generalitat exerceixi amb normalitat les seues funcions.

En el conjunt d’Espanya ha enaltit que el crèdit hagi deixat de caure, però ha recordat que abans de l’esclat de la crisi el volum d’endeutament de les famílies i empreses era d’1,8 bilions d’euros i ara s’acosta als 1,3 bilions.

És a dir, en uns anys es va produir una reducció significativa de l’endeutament de l’economia i ara, encara que el crèdit comenci a despuntar, ha considerat, en cap cas no creu que es pugui parlar del risc d’una bombolla de crèdit.

Sobre les iniciatives de la banca per evitar l’exclusió financera en zones rurals, el número dos del Banco Santander ha insistit que l’entitat està interessada a oferir "el millor servei" al client.

Ara, ha admès, existeix una problemàtica nova per la distribució geogràfica a Espanya, que provoca que algunes zones perden població i el negoci bancari no sigui rendible.

Davant d’aquesta realitat, ha considerat que tant la tecnologia com la instal·lació de caixers pot ajudar a resoldre aquesta situació.

El banquer ha tret pit que el Santander inverteix uns 2.000 milions anualment només en tecnologia, al que cal sumar una altra partida similar per modernitzar el "cor del banc", des d’on es duen a terme les liquidacions, i uns 2.000 milions més per desenvolupar la intel·ligència artificial i robòtica.

tracking