SEGRE

LABORAL

UGT i CCOO veuen en el 1r de maig el pròleg d’un any de lluita pels drets

Més de vuitanta mobilitzacions es duran a terme en més de setanta ciutats

UGT i CCOO veuen en el 1r de maig el pròleg d'un any de lluita pels drets

UGT i CCOO veuen en el 1r de maig el pròleg d'un any de lluita pels dretsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO i UGT han observat "indignació, ràbia i impotència" als carrers, un caldo de cultiu idoni perquè el Primero de maig es converteixi en el pròleg d’un any de mobilitzacions i lluita per recuperar els drets perduts.

Més de vuitanta mobilitzacions es duran a terme a més de setanta ciutats de totes les comunitats autònomes el proper dia 1 de maig, Día Internacional del Treball, organitzades per UGT i CCOO sota el lema "Temps de guanyar".

Igualtat, millors llocs de treball, més salaris i pensions dignes són els quatre pilars en què els sindicats basaran principalment les seues reivindicacions, amb una advertència a Govern i patronal: "O hi ha negociació i distribució de la riquesa o hi haurà conflicte".

Durant la presentació dels actes que desenvoluparan els sindicats de cara al Día Internacional del Treball, els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament, han assegurat que el Primero de maig serà un punt d’inflexió i que el sindicalisme prendrà un paper en aquest conflicte creixent.

"Hi ha molta mala llet acumulada", han reconegut, pel que el primer objectiu serà "fer sortir de la zona de confort a la CEOE i a Cepyme", ubicades allà gràcies a les reformes laborals i fiscals del Govern, que han generat que "amb prou feines tinguin incentius per arribar a acords equilibrats amb els sindicats".

Per això, els sindicats criden a mobilitzar-se tots els treballadors, reclamant a la patronal una pujada salarial nítida en la negociació col·lectiva, perquè els salaris recuperin poder de compra, pujant per a sobre dels preus i sobretot els més baixos.

En concret, els sindicats demanen a la patronal una pujada mínima del 3,1 % -que resulta de la inflació prevista per a 2018 (1,6 %) més 1,5 punts addicionals en concepte de recuperació del poder adquisitiu perdut-, amb una clàusula de revisió salarial i un salari mínim en conveni d’1.000 euros bruts mensuals.

Mentrestant, la CEOE ofereix una alça del 2 %, sense terra i amb una part variable del 1 % lligada a diversos factors com la productivitat, la flexibilitat o la jornada.

Per als sindicats, aquest Primero de maig serà una manifestació feminista, juvenil i pensionista, ha dit Álvarez.

En concret, els sindicats veuen necessari revaloritzar les pensions per sobre del 0,25 % general perquè no perdin poder adquisitiu i modificar la reforma perquè en les tres pròximes dècades el sistema continuï sent públic i suficient.

També se centraran en la lluita contra la precarietat laboral, una cosa que no s’aconsegueix "fent-se fotos d’efecte amb treballadors precaritzats, com les de pisos", ha denunciat Sord, ja que és el Govern el responsable que estiguin cobrant els salaris de misèria.

Els sindicats també volen debat sobre la fiscalitat, amb l’objectiu que el Govern deixi de "fer populisme" amb els impostos per tirar endavant els Pressupostos a costa de la inversió publica, social o en infraestructures, mentre xifren en 80.000 milions d’euros que se’n van pel forat amb el frau fiscal.

També clamaran a favor dels refugiats i exigiran que acabi l’assetjament de les organitzacions "que estan fent un treball extraordinàriament positiu a la Mediterrània per salvar la vida dels refugiats", ha dit Álvarez.

Per als sindicats és necessari també continuar donant suport als centenars de sindicalistes que encara estan pendents d’un judici, amb peticions de fins 8 anys de presó, perquè "no volem viure en un país en el qual els twitters siguin processats i els rapers estiguin a punt d’anar a la presó".

UGT i CCOO veuen en el 1r de maig el pròleg d'un any de lluita pels drets

UGT i CCOO veuen en el 1r de maig el pròleg d'un any de lluita pels dretsEFE

tracking