SEGRE

PRESTACIONS SOCIALS

Els pensionistes de Lleida exigeixen pensions "dignes" que superin els 1.080 euros

Rebutgen per insuficient el pacte entre PP i PNB per pujar les prestacions un 1,6% aquest any

Els pensionistes de Lleida exigeixen pensions

Els pensionistes de Lleida exigeixen pensions "dignes" que superin els 1.080 eurosIsmael Chiva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant de 200 persones s’han donat cita aquest dissabte en la Plaça Sant Joan de la capital del Segrià per reivindicar unes "pensions dignes" que es revaloritzin en funció dels increments de l’IPC. Joan Miquel Ballesté, representant de la Marea Pensionista de les Terres de Lleida, ha manifestat el seu frontal rebuig a l’acord entre PP i PNB per augmentar-les aquest any i el 2019 un 1,6%. "No ens creiem res d’aquest Govern", ha puntualitzat. A més, ha criticat que no es compensi als pensionistes per la pèrdua de poder adquisitiu acumulada des de la reforma impulsada per l’Executiu de Mariano Rajoy el 2013.

Per la seua part, l’exdiputat del PSC Pere Ayguadé ha retret al seu antic partit "haver establert les bases perquè ens estafin" ara populars i Ciutadans. A més, ha subratllat que "els socialistes van donar un cop d’estat amb la reforma de l’article 135 de la Constitució al ple estiu" el 2011.

Entre lemes com "les pensions seran sempre nostres" o "volem la pensió del pare del Borbó", els manifestants s’han desplaçat a la subdelegació del Govern a Lleida. Allà han llegit un manifest perquè les pensions es blindin com a dret a la Constitució i s’estableixi una prestació mínima d’1.080 euros mensuals.

tracking