SEGRE

MOBILITZACIÓ SOCIAL

Els sindicats insisteixen: “Cal blindar les pensions”

Exigeixen un pacte “durador” per garantir el sistema públic || Tan sols el 13% dels menors de 55 anys té un pla privat

Concentració per exigir unes pensions dignes, ahir, davant de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Concentració per exigir unes pensions dignes, ahir, davant de l’Hospital Arnau de Vilanova.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats van tornar a mobilitzar-se ahir a Lleida per exigir unes pensions dignes que es revaloritzin en funció de les pujades de l’IPC. En una concentració convocada per UGT i CCOO davant de l’Hospital Arnau de Vilanova que va reunir una vintena de persones, el responsable de pensions de CCOO, Francesc Bademunt, va reivindicar un pacte per les pensions “fiable i durador” que garanteixi la sostenibilitat de les prestacions públiques a llarg termini, que atalli la progressiva pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes i que no pugui ser reformat per cap Govern, “sigui del color polític que sigui”. Així mateix, Bademunt va recordar que, per enrobustir les pensions públiques, és necessari, en paral·lel, incrementar els salaris dels treballadors. D’aquesta manera, pujaran les cotitzacions i entrarà més diners en el sistema, va puntualitzar. En definitiva, Bademunt va indicar que l’objectiu és “blindar” les pensions públiques com un dret.

A Lleida, a data d’1 d’abril, hi havia un total de 98.384 pensionistes, amb una paga mitjana de 820,26 euros. Els lleidatans que perceben una pensió reben, de mitjana, 150,87 euros mensuals menys que la mitjana catalana.

Respecte als plans de pensions privats, només el 13% dels espanyols menors de 55 anys en tenen subscrit un, segons un estudi publicat ahir per Fintonic. El percentatge descendeix fins al 5% entre els menors de 35 anys, però ascendeix al 22,2% entre els que superen aquesta edat.

El Congrés valida la pujada de l’1,6% pactada entre PNB i Govern central La comissió de pressupostos del Congrés va donar ahir llum verda a la pujada de l’1,6% a les pensions pactada pel Govern central i el PNB per a aquest any. Així mateix, l’acord contempla actualitzar-les el 2019 en relació amb la inflació i retarda fins al 2023 l’entrada en vigor del factor de sostenibilitat a l’hora de revaloritzar-les. D’altra banda, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va vaticinar ahir que, en pròximes dates, s’assoliran consensos “molt importants” en matèria de pensions en el Pacte de Toledo. “Estem debatent i creiem que arribarem a acords”, va puntualitzar.

tracking