SEGRE

LABORAL

L'empresa familiar creu que cal iniciar la recuperació salarial

L'empresa familiar creu que cal iniciar la recuperació salarial

L'empresa familiar creu que cal iniciar la recuperació salarialRiberas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) considera que és el moment per iniciar la recuperació salarial i canviar el model productiu de baixos costos laborals per un d’enfocat a la innovació tecnològica per a millors productes i serveis.

L’acabat d’elegir president de la patronal de les empreses familiars, Francisco J. Riberas, ha insistit avui que la recuperació econòmica s’ha de traslladar també als salaris, encara que ha emfatitzat que les empreses familiars van ser capaces de mantenir-los en períodes de crisi.

Per a Riberas, els canvis en el model productiu han d’estar dirigits a fomentar la Formación Profesional Dual, que en països com Alemanya dóna "formidables resultats", així com a afavorir el desenvolupament cientificotecnològic i una reforma energètica que acontenti tots.

"No podem tenir un model basat en costos salarials baixos", ha assegurat, ja que hi ha altres països de l’entorn d’Europa amb aquest sistema, per la qual cosa hi ha que apostar per la innovació.

Quant a si aquest és el moment òptim per realitzar aquestes reformes, ha considerat que, encara que "hi ha gent que diu que en aquest moment no es pot fer res", és precisament la fragmentació més important entre forces polítiques la que pot fomentar una legislació duradora a llarg termini.

Pel que respecta a la fiscalitat actual, el president de l’IEF ha assegurat: "A tots ens agrada que els impostos es baixin, però també tenir un país que ens ofereixi uns serveis i on estiguem còmodes".

En qualsevol cas, ha recalcat que li agradaria saber quina empresa paga pocs impostos, ja que "s’agafen dades que no es corresponen amb la realitat".

Preguntat sobre l’impost a les tecnològiques anunciat pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per finançar la pujada de les pensions, creu que aquesta és una solució que s’hauria de prendre a nivell europeu, i ha cridat a una "fiscalitat que sigui justa per fomentar la competitivitat" i a eliminar traves.

Sobre Catalunya, Riberas ha reclamat "diàleg" a tots els actors implicats, ja que les empreses a la regió -el 40 % dels socis de l’IEF provenen d’allà- necessiten un "marc estable" per realitzar la seua activitat.

A més, ha advocat per un "menor reflex extern" del que està succeint en Catalunya, perquè baixi l’"efervescència" de la situació política i es creï un entorn adequat en el qual arribar a acords.

De la nova crisi a l’Argentina ha dit que ha estat "impactant", perquè es veien símptomes de recuperació de l’economia.

Respecte a la pujada del petroli per la retirada dels EUA de l’acord nuclear de l’Iran, ha destacat que pot ser un fre del cicle econòmic, en provocar un augment de la inflació i una pujada dels tipus d’interès que seria perjudicial per a l’economia.

"(Els preus del petroli) s’haurien de regir pel mercat de l’oferta i la demanda, no per decisions polítiques," ha asseverat.

tracking