SEGRE

Adverteixen que el rebut de la llum ha pujat un 3,9% en el que va de maig

Una bombeta.

Una bombeta.Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha advertit aquest divendres que el rebut de la llum de l’usuari mitjà ha pujat un 3,9% en el que va de maig respecte a les tarifes semiregulades d’abril. L’increment en el preu de l’energia consumida ha assolit el 5,4% en els divuit primers dies d’aquest mes, passant dels 13,86 cèntims/kWh (impostos indirectes inclosos) de l’abril a 14,61, segons l’organització.

Amb les tarifes vigents entre l’1 i el 18 de maig, l’usuari mitjà pagaria una factura mensual de 72,68 euros, davant els 69,46 euros d’abril. "Després de només dos mesos de baixades, tot apunta a que la tendència alcista ha tornat per quedar-se", apunta el portaveu de Facua, Rubén Sánchez, que critica "l’escandalosa inacció del Govern davant la carestia del rebut elèctric i l’elevat percentatge de famílies que minimitzen el consum per sota de les seues necessitats o pateixen talls de subministrament per la seua falta de capacitat per fer front al pagament".

Facua lamenta que rere les caríssimes tarifes que van patir els usuaris el 2017, quan el rebut va pujar un 10,7% respecte a l’any anterior, "el pronòstic del Govern que el 2018 baixarien ha estat fallit".

tracking