SEGRE

COMERÇ

Els treballadors d'Amazon convoquen una vaga per a la setmana del 'Prime Day'

Se celebra en la segona setmana de juliol

Els treballadors d'Amazon convoquen una vaga per a la setmana del 'Prime Day'

Els treballadors d'Amazon convoquen una vaga per a la setmana del 'Prime Day'EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del centre logístic d’Amazon a San Fernando de Henares (MAD4) han convocat noves aturades parcials per al pròxim 1 de juny, així com diversos dies de vaga durant la setmana del 'Amazon Prime Day', segons informa la secció sindical de CGT a l’esmentat magatzem.

Els sindicats mantenen d’aquesta manera les seues previsions de noves mobilitzacions, després de les jornades de vaga dels dies 21 i 22 de març i les aturades parcials del passat 18 de maig, després que la reunió de mediació celebrada ahir acabés sense acord.

"L’empresa no fa un pas enrere i continua la imposició de condicions del passat 1 d’abril", assenyala el sindicat amb referència a l’aplicació unilateral per part de la companyia del conveni sectorial de logística de la Comunitat de Madrid.

D’aquesta manera, els sindicats han convocat noves aturades parcials l’1 de juny i diverses jornades de vaga en la setmana del 'Amazon Prime Day' -l’esdeveniment anual d’Amazon amb ofertes i promocions només per als membres d’Amazon Prime-, que des de 2015 se celebra, sense data fixa, en la segona setmana de juliol.

Per al 'Amazon Prime Day', el dia de més vendes de la companyia, els representants dels treballadors de San Fernando han començat a difondre una crida per estendre la vaga "a tot el continent entre els sindicats europeus presents a tota la xarxa logística amb Amazon: Alemanya, Polònia, França, Itàlia i Regne Unit".

Per a CGT, "les reivindicacions continuen sent les mateixes i quedant sense resposta per part de l’empresa: els drets històrics del conveni anterior, els mínims legals de la Logística de Madrid i una clàusula de garantia salarial en el període 2017-2019", indica en un comunicat.

Segons el sindicat, s’està duent a terme "una negociació sense garanties" i la part sindical va oferir en la reunió d’ahir "un període de negociacions condicionat de 30 dies que l’empresa va rebutjar sense cap contraproposta".

"Novament es veu com la política de les empreses americanes tracta de passar per sobre de la negociació col·lectiva de les condicions de treball", assenyalen els representants sindicals.

Juntament amb les noves aturades, els treballadors d’Amazon MAD4 han anunciat una nova marxa entre el magatzem de San Fernando de Henares i l’Ajuntament de Torrejón de Ardoz per a l’1 de juny.

tracking