SEGRE

Les exportacions lleidatanes creixen un 2,5% el primer trimestre

Assoleixen els 450 milions d'euros

Imatge d’arxiu de l’estació duanera de Lleida, Edullesa.

Imatge d’arxiu de l’estació duanera de Lleida, Edullesa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions lleidatanes van augmentar un 2,5% durant el primer trimestre de l'any, fins als 450 milions d'euros, segons dades el Ministeri d'Economia i Competitivitat. En el conjunt de Catalunya, les exportacions han registrat un creixement del 3,3% el primer trimestre i han assolit els 18.236 milions d’euros, xifra que representa el 25,7% del total de les vendes de l’Estat espanyol a l’exterior. Segons el conseller delegat d’ACCIÓ de la Generalitat, Joan Romero, “es tracta del millor trimestre de la sèrie històrica, que va començar l’any 1995”.

L’increment de les exportacions catalanes a l’exterior és superior al de la mitjana de la Unió Europea (+2,9%), així com a la de països com Alemanya (+2,8%) o el Regne Unit (+2%) i equivalent al d’Itàlia (+3,3%) durant el mateix trimestre.

Per a Romero, “cada vegada exporten més empreses, més quantitat i més lluny” ja que “la internacionalització s’ha consolidat com una estratègia intrínseca als models de negoci de les empreses i pimes catalanes”.

Els sectors que han liderat les vendes de Catalunya a l’exterior durant el primer trimestre de l’any han estat l’automoció (que han augmentat un 18,4% i han sumat 3.379 milions d’euros), la química (+1,8%, 4.733 milions d’euros) i els béns d’equip (-1,1%, 3.054 milions d’euros).

Pel que fa al territori, les exportacions els primers tres mesos han augmentat a Barcelona (+5,1%, amb 14.439 milions d’euros) i Lleida (+2,5, 450 milions d’euros), tot i que decreixen a Tarragona (-4,3%, amb 2.038 milions d’euros) i Girona (-2,2%, amb 1.308 milions d’euros).

tracking