SEGRE

Brussel·les autoritza que els controls de la PAC es realitzin via satèl·lit

Els agricultors tindrà que presentar menys documentació

El comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la UE, Phil Hogan.

Brussel·les autoritza que els controls de la PAC es realitzin via satèl·litEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va anunciar aquest divendres l’adopció d’una nova normativa que permet reemplaçar els controls sobre el terreny de les granges receptores de fons de la Política Agrícola Común (PAC) per controls via satèl·lit, una mesura que busca "modernitzar i agilitzar" aquest sistema. "Aquesta mesura reduirà significativament el temps que gasten els grangers i els inspectors sobre el terreny, alhora que permetrà als productors crear sinergies amb altres tecnologies que permeten monitoritzar els cultius", va assegurar la Comissió en un comunicat.

Aquestes noves mesures permetran que els controls es realitzin tant a través del satèl·lit europeu Copèrnic com per altres mitjans, com imatges preses per drons o fotos geoetiquetadas i seran els Estats membres els que decideixin quina metodologia seguir. "Aquesta nova tecnologia reduirà significativament el nombre d’inspeccions físiques, eliminant el clima de por, que causava un estrès significatiu als grangers", va assegurar el comissari d’Agricultura, Phil Hogan.

Aquesta mesura, que forma part del pla de la Comissió per modificar i simplificar la PAC, també busca eliminar la càrrega de treball dels agricultors, que hauran de presentar menys documentació.

tracking